Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Un eurodeputat a numit UE un vasal al Statelor Unite

© Pixabay / hpgruesenParlamentul European
Parlamentul European - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Europarlamentarul Daley: UE își sacrifică interesele de dragul SUA
BUCUREȘTI, 23 apr - Sputnik. Uniunea Europeană își sacrifică interesele economice și de securitate de dragul Statelor Unite, care încearcă să opună rezistență Rusiei, a declarat europarlamentarul irlandez Claire Daly, într-un interviu pentru Global Times.
„Europa vorbește despre dorința de a deveni mai independentă. Dar odată cu începerea operațiunii ruse în Ucraina, ideea de autonomie europeană a dispărut și UE se comportă literalmente ca vasalii Statelor Unite. Interesele ei economice și de securitate sunt sacrificate intereselor Statelor Unite, care se opun Rusiei”, a subliniat parlamentarul.
Potrivit acesteia, este evident că este în interesul cetățenilor întregii Europe să trăiască în pace cu Rusia, iar singura modalitate de a realiza acest lucru este să negociezi securitatea nu împotriva ei, ci cu ea.
„Dar, din păcate, Europa face exact invers”, a spus Daley.
În același timp, după cum a menționat europarlamentarul, discuțiile despre extinderea NATO reduce independența strategică a UE.
„NATO nu a adus niciodată pacea nicăieri. De fapt, Alianța rezolvă problemele pe care le creează ea însăși. Și cred că țări precum Libia și altele pe care au reușit să le devasteze demonstrează acest lucru foarte clar. Așa că nu sunt deloc o forță de menținere a păcii, nu numai în crizele actuale, dar și din trecut”, a spus ea.
În plus, Daley a criticat din nou sancțiunile occidentale împotriva Rusiei, subliniind că acestea nu funcționează.
„Nu vor deveni un factor de descurajare. Dacă Europa va întrerupe aprovizionarea cu energie rusă, pe care o caută Statele Unite, atunci sute de mii și, eventual, milioane de europeni își vor pierde locurile de muncă... Și nu uitați că niciuna dintre aceste măsuri nu va afecta salvarea unei singure vieți ucrainene, dar va distruge economia europeană”, a conchis deputatul.
Fluxul de știri
0