Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Salvatorii și pompierii vor fi la datorie în Noaptea Învierii

© Sputnik / OsmatescoChișinău
Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În noaptea de Paște mai mulți salvatori și pompieri vor ieși la datorie.
CHIȘINĂU, 23 apr — Sputnik. Peste 600 de salvatori și pompieri vor fi la datorie de Noaptea Învierii. Despre aceasta a anunțat Inspectoratului General pentru Situații de Urgență pe o rețea de socializare.
Potrivit IGSU, angajații vor veghea starea antiincendiară și siguranța oamenilor în preajma lăcașelor de cult.
"În servantul de intervenție a echipelor pentru misiuni de stingere a incendiilor și lichidare a consecințelor situațiilor excepționale vor fi peste 200 de autospeciale de intervenție", scrie IGSU.
Totodată, IGSU anunță că cei 600 de angajații vor lucra într-un regim sporit și vor interveni la solicitările oamenilor.
"În vederea evitării situațiilor de risc în perioada sărbătorilor, pompierii recomandă oamenilor respectarea cu strictețe a regulilor antiincendiare, în special la utilizarea lumânărilor, candelelor și altor surse de aprindere", mai scrie IGSU.
Pentru a evita situațiile de risc în incinta lăcașelor de cult, salvatorii îndemnă enoriașii să nu suprasolicite încăperile bisericilor, să opteze pentru ascultatul slujbelor afară și să fie atenți la mânuirea lumânărilor. Mai mult, oamenii sunt rugați să nu blocheze căile de acces a autospecialelor de intervenție, cu propriile mijloace de transport.
O atenție sporită este acordată transportării în mijloace de transport în comun a lumânărilor cu Focul Haric. Este indicată prudența maximă, pentru a evita aprinderea materialelor din preajmă.
troleibuz - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2022
Societate
Cum va circula transportul public din Capitală în seara de Paște
Fluxul de știri
0