Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ambasadorul Rusiei i-a felicitat pe locuitorii Moldovei de Paști

© Photo : Ambasada Federației Ruse în Republica MoldovaAmbasadorul Rusiei la Chișinău
Ambasadorul Rusiei la Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2022
Abonare
Ambasadorul Rusiei la Chișinău a felicitat moldovenii cu ocazia sărbătorilor Pascale.
CHIȘINĂU, 23 apr — Sputnik. Ambasadorul Federației Ruse în țara noastră, Oleg Vasnețov, a transmis cetățenilor Republicii Moldova felicitări cu ocazia sărbătorii „Sfintele Paşti”.
Potrivit ambasadorului, „această sărbătoare mărturisește obiceiurile creștine care sunt veșnice: pacea, unitatea, mila, adevărul, credința, speranța și iubirea”.
"Fie ca căldura și bucuria Învierii lui Hristos să umple sufletele și inimile locuitorilor Republicii Moldova în aceste zile luminate! Vă doresc pace, liniște sufletească și credință și bunătate!", a declarat ambasadorul Rusiei.
În acest an, 2022, Paștele Ortodox a căzut pe 24 aprilie. Astăzi, în Sâmbăta Mare, lumina sfântă a coborât în Mormântul lui Iisus Hristos în timpul Vecerniei Mari. Patriarhul Ierusalimului a înconjurat Biserica Sfântului Mormânt de trei ori, împreună cu câțiva pelerini, după care coboară de unul singur, cu două lumânări stinse, şi se roagă în genunchi. După care, lumina Sfântă acum urmează să ajungă în Republica Moldova de la Ierusalim. Aceasta va fi adusă de către o aeronavă charter cu itinerarul Tel Aviv – Chișinău.
Aeronava va ateriza pe Aeroportul Internațional Chișinău la ora 18:30, iar Focul Haric va fi preluat de către Întîistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Părinte Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove. Apoi, focul haric va fi adus în faţa Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului” din Capitală în jurul orei 19:30 și va fi împărțit preoţilor şi credincioşilor, care îl vor răspândi prin ţară.
Focul Haric - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2022
Societate
Focul Haric s-a aprins și în acest an (VIDEO)
Fluxul de știri
0