Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

SIS anunță măsuri de protecție cibernetică a infrastructurii critice

© Sputnik / Miroslav RotariSIS
SIS - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova a publicat o notificare pentru operatorii obiectivelor infrastructurii critice naționale în legătură cu unele riscuri de securitate cibernetică.
CHIȘINĂU, 22 apr – Sputnik. SIS a făcut public un a avertisment pentru operatorii obiectivelor infrastructurii critice naționale în legătură cu unele riscuri de securitate cibernetică la nivel regional și internațional.

„Evoluția informațiilor indică faptul că anumiți actori statali explorează opțiuni pentru potențiale atacuri cibernetice la adresa obiectivelor infrastructurii critice și infrastructurilor IT&C cu valențe critice”, notează serviciul de presă al Serviciului de Informații și Securitate.

Instituția mai menționează că „operațiunile cibernetice recente sponsorizate de actorii statali au inclus atacuri distribuite de refuz a serviciului (DDoS)”.
Totodată, potrivit SIS, operațiunile mai vechi au inclus dezvoltarea mecanismelor și utilizarea aplicațiilor malițioase distructive în scopul menținerii accesului pe termen lung și persistent la rețelele IT; exfiltrației datelor sensibile din rețelele IT și rețelele de tehnologie operațională (OT – SCADA/PLC/DCS/CNC/BMS/BAS); perturbării sistemelor critice de control industrial (ICS).
„În acest sens organizațiile, instituțiile și întreprinderile ce fac parte din infrastructura critică națională sunt îndemnate să se pregătească și să atenueze potențialele amenințări cibernetice prin: 1) actualizarea imediată a software-ului; 2) aplicarea MFA (MultifactorAuthentication); 3) securizarea și monitorizarea conexiunilor RDP și alte servicii cu potențial risc; 4) educarea, instruirea și conștientizarea utilizatorilor finali privind respectarea regulilor de igienă cibernetică”, precizează SIS.
Pe pagina oficială a instituției a fost publicat și textul integral al Notificării și recomandările SIS pentru prevenirea riscurilor la adresa obiectivelor infrastructurii critice naționale.
China - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2022
Internațional
Diplomația chineză îndeamnă SUA să se privească în oglindă
Fluxul de știri
0