Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Diplomația chineză îndeamnă SUA să se privească în oglindă

© Sputnik / Anna Ratkoglo / Accesați arhiva multimediaChina
China - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Diplomația chineză îndeamnă SUA să se privească în oglindă înainte ca să critice poziția Chinei vizavi de situația din Ucraina.
CHIȘINĂU, 22 apr – Sputnik. China le recomandă SUA să se privească în oglindă și să-și vadă de treaba lor, înainte ca să critice Pekinul pentru poziția sa vizavi de problema ucraineană, a declarat reprezentantul oficial al ministerului chinez de Externe, Lijian Zhao, în cadrul unui briefing, citat de RIA Novosti.
Anterior SUA și UE au îndemnat China să nu caute modalități de evitare a sancțiunilor contra Rusiei, care au fost adoptate de Occident în legătură cu operațiunea specială din Ucraina.
„China consideră că aceste declarații, în special acuzațiile în adresa Pekinului, sunt niște calapoade și niște modalități învechite de defăimare și calomniere a Chinei”, a declarat diplomatul.
El a îndemnat SUA să adopte o atitudine obiectivă față de China și relațiile americano-chineze și să se țină cu bună credință de declarațiile liderului SUA precum că Washingtonul nu urmărește să poarte un nou război rece, nu încearcă să provoace schimbarea sistemului chinez și să confrunte China prin fortificarea relațiilor de alianță, nu susțin independența Taiwanului, nu intenționează să intre în conflict cu China.
Wang Yi - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2022
Internațional
China: Conflictul din Ucraina, cauzat de dezechilibrul în sfera securității în Europa
Totodată, diplomatul chinez a chemat SUA ca acestea, împreună cu China, să caute o cale de coabitare pașnică și de cooperare reciproc avantajoasă în situația nou creată.
„Poziția Chinei privind chestiunea ucraineană este onestă, corectă și obiectivă și nu merită niciun fel de reproș, iar SUA, dimpotrivă, s-au remarcat prin faptele lor proaste în chestiuni corespunzătoare. Sfatul nostru pentru SUA e să se privească în oglindă și să-și caute de treaba lor, înainte ca să-i critice pe alții”, a menționat Lijian Zhao.
Li Zhanshu - Sputnik Moldova, 1920, 15.04.2022
Internațional
China e gata să coopereze cu Organizația Tratatului de Securitate Colectivă
Fluxul de știri
0