Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Banca Mondială avertizează că ne așteaptă foametea

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediahrană pentru săraci, foame
hrană pentru săraci, foame - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2022
Abonare
Președintele Băncii Mondiale, David Malpass, spune că, din pricina crizei alimentare apărute în urma conflictului din Ucraina, lumea se confruntă cu o catastrofă alimentară. La ce să ne așteptăm.
BUCUREȘTI, 22 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Președintele Băncii Mondiale, David Malpass, avertizează că lumea merge spre dezastru și spune că, din pricina crizei alimentare apărute în Ucraina, prețurile la alimente ar putea crește chiar și cu 37%.
Acest lucru i-ar afecta foarte mult pe cei mai săraci oameni.
Malpass a avertizat că creşterile record ale preţurilor alimentelor împing sute de milioane de oameni în sărăcie şi reprezintă o provocare politică şi pentru guvernele care nu pot face nimic în privinţa asta - nu au cauzat asta şi văd preţurile crescând”, a spus el într-un interviu cu editorul de economie BBC Faisal Islam, potrivit stiripesurse.ro.
Reprezentantul Băncii Mondiale spune că această majorare a prețurilor afectează alimentele de toate tipurile – uleiuri, cereale.
Potrivit Malpass, accentul trebuia să se pună pe creşterea livrărilor în întreaga lume de îngrășăminte şi alimente, alături de asistenta direcționată pentru cei mai săraci.
Lucrări agricole - Sputnik Moldova, 1920, 14.04.2022
Internațional
FMI, OMC, BM, și PAM al ONU bat alarma – e posibilă o criză alimentară globală
Fluxul de știri
0