Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

FMI, OMC, BM, și PAM al ONU bat alarma – e posibilă o criză alimentară globală

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaLucrări agricole
Lucrări agricole - Sputnik Moldova, 1920, 14.04.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
FMI, OMC, BM, și PAM al ONU îndeamnă comunitatea internațională să ia măsuri pentru asigurarea securității alimentare
CHIȘINĂU, 14 apr – Sputnik. Fondul Monetar Internațional, Organizație Mondială a Comerțului, Banca Mondială și Programul Alimentar Mondial al ONU îndeamnă comunitatea internațională să ia măsuri urgente care ar asigura securitatea alimentară. Această declarație este făcută în legătură cu evenimentele din Ucraina.

„Lumea este zdruncinată de crize care se aprofundează. Urmările războiului din Ucraina complică și mai mult pandemia COVID-19, care se răspândește deja al treilea an consecutiv, în timp ce schimbările climaterice, instabilitatea în creștere și conflictele le provoacă pagube oamenilor în întreaga lume”, este un citat din declarație.

Potrivit documentului, creșterea bruscă a prețurilor la produsele alimentare de bază și întreruperile în lanțurile de livrare a mărfurilor „împing spre sărăcie milioane de oameni”.
Organizațiile semnatare ale declarației îndeamnă comunitatea internațională să susțină de urgență statele vulnerabile prin măsuri coordonate, începând cu eliberarea rezervelor alimentare, oferirea de suport financiar, sporirea producției agroalimentare și a comerțului liber.
Conform datelor ONU, primul loc în lume la exportul de îngrășăminte pe bază de azot îi revine Rusiei. Ea ocupă locul doi la exportul de îngrășăminte pe bază de fosfor și kaliu. În acest context menționăm că acum o săptămână UE a publicat un nou pachet de sancțiuni antirusești în legătură cu situația din Ucraina. Între altele, aceste sancțiuni prevăd interzicerea importului îngrășămintelor din Rusia. Iar deficitul de îngrășăminte este un pericol real pentru furnizarea produselor alimentare la nivel global.
Siguranța alimentară a Republicii Moldova este în pericol - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2022
Podcasturi
Harea: Siguranța alimentară a Republicii Moldova este în pericol
Fluxul de știri
0