Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului: o voce profetică din România

© Photo : Arhiepiscopia TomisuluiArhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie
Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2022
Abonare
Înaltpreasfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, refuză să participe la campania de rusofobie și demonizare a președintelui Vladimir Putin, campanie ce caracterizează bună parte din discursul public din România și din UE.
BUCUREȘTI, 22 apr - Sputnik. Cunoscută voce contra măsurilor impuse de dictatura sanitară din România, din ultimii doi ani de zile, devenind liderul spiritual informal al unei Românii nesupuse tuturor mofturilor și moravurilor acestui veac, arhiepiscopul Teodosie nu s-a dezis nici când a venit vorba de noul ”război rece” instaurat între Vest și Est.
În luna februarie a declarat public, la o emisiunea la Radio Dobrogea, că apreciază pe Vladimir Putin pentru activitatea sa de protecție și de ctitorire în lumea ortodoxă.
„Şi de ce să n-o spun, domnul Putin, care este atât de vehiculat în zilele acestea şi e văzut atât de negru, nu e negru cum îl prezintă toată lumea. Am spus-o şi o spun, fără frică şi fără nicio ezitare: este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim. Şi în ţara sa, şi Putin, şi Medvedev sunt ctitori şi am fost pe urmele lor în excursie şi m-am minunat câte jertfe au făcut şi noi îi judecăm ca pe nişte răufăcători”, declara Arhiepiscopul Tomisului, în februarie, la o emisiune la Radio Dobrogea.
Imediat, presa mainstream românească a declanșat o veritabilă campanie de demonizare a arhiereului tomitan. Iar politicieni din USR au cerut Sinodului Bisericii Ortodoxe române chiar „demiterea” arhiepiscopului Teodosie.
Din vocile celor care au condamnat, în retorica propagandistică euro-atlantică, declarația ierarhului nu a lipsit nici cea a purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Bisericii Ortodoxe române, Vasile Bănescu, care a făcut, în nume propriu, comentarii cel puțin agresive și la adresa întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kirill al Moscovei.
Întrebat din nou miercuri, de către jurnaliști, dacă își menține poziția față de Vladimir Putin, arhiereul a declarat că da, provocând un nou val de reacții critice la adresa sa din partea propagandei euro-atlantice.
Vladimir Putin și Serghei Șoigu - Sputnik Moldova, 1920, 21.04.2022
Rusia
Mariupol a fost eliberat, peste două mii de militanți sunt blocați în „Azovstal”
Fluxul de știri
0