Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Sprijin suplimentar pentru militarii participanți la operațiunea specială - Putin

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Accesați arhiva multimediaРабочая поездка президента РФ В. Путина в Дальневосточный федеральный округ
Рабочая поездка президента РФ В. Путина в Дальневосточный федеральный округ - Sputnik Moldova, 1920, 21.04.2022
Abonare
Putin a cerut ca militarilor participanți la operațiunea specială să li se acorde sprijin suplimentar
Vladimir Putin a propus ca statul rus să ofere sprijin suplimentar pentru militarii care participă la operațiunea specială din Ucraina.
Este necesar să se asigure îndeplinirea necondiționată a tuturor garanțiilor sociale pentru militarii ruși care participă la operațiunea specială, tuturor celor răniți și familiile celor decedați, trebuie să ne gândim și la măsuri suplimentare de sprijin, a declarat, fiind citat de RIA Novosti, președintele rus Vladimir Putin în cadrul unei întâlniri cu ministrul Apărării, Serghei Şoigu.
„În acest sens, pe lângă îndeplinirea tuturor obligațiilor sociale față de militarii noștri, în special, față de cei care au fost răniți, față de familiile camarazilor noștri decedați, este necesar să se asigure îndeplinirea necondiționată a tuturor garanțiilor sociale. Dar mi se pare că acest lucru nu este suficient. Trebuie să ne gândim la măsuri suplimentare de sprijin. Și, în unele cazuri, gândiți-vă la perpetuarea memoriei celor dintre tovarășii noștri care au dat dovadă de eroism și și-au sacrificat viața pentru viața pașnică a poporului nostru din Donbas, pentru a asigura viața pașnică și existența Rusiei însăși, existența pașnică a țării noastre”, a spus Putin.
Rusia a lansat o operațiune militară în Ucraina pe 24 februarie. Președintele Vladimir Putin a spus că obiectivul acesteia este „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
În acest scop, potrivit lui Putin, este planificată să se efectueze „demilitarizarea și denazificarea Ucrainei”, pentru a aduce în fața justiției toți criminalii de război responsabili de „crime sângeroase împotriva civililor” în Donbas.
Potrivit Ministerului rus al Apărării, Forțele Armate lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene și, începând cu 25 martie, au îndeplinit principalele sarcini ale primei etape - au redus semnificativ potențialul de luptă al Ucrainei. Scopul principal în departamentul militar rus a fost numit eliberarea Donbas.
Vladimir Putin și Serghei Șoigu - Sputnik Moldova, 1920, 21.04.2022
Rusia
Mariupol a fost eliberat, peste două mii de militanți sunt blocați în „Azovstal”
Fluxul de știri
0