Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ultima oră: Procuratura Generală cere ridicarea imunității unui deputat socialist

© Sputnik / Mihai CarausProcuratura Generală
Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 21.04.2022
Abonare
Procuratura Generală a cerut ridicarea imunității parlamentare a unui deputat în Parlamentul Republicii Moldova.
CHIȘINĂU, 21 apr - Sputnik. Deputatul socialist Radu Mudreac ar putea rămânea fără imunitate parlamentară. Asta după ce procurorul general interimar Dumitru Robu a transmis o cerere cu solicitarea privind ridicarea imunității parlamentare a deputatului Radu Mudreac și încuviințarea ridicării imunității parlamentare în vederea reținerii, arestării, aplicării măsurii preventive, arestare preventivă și/sau arestarea la domiciliu, percheziției și trimiterii cu rechizitoriu în judecată a deputatului Radu Mudreac.

„La data de 20 aprilie 2022, prin ordonanța Procurorului General interimar a fost începută cauza penală în privința deputatului în Parlamentului Republicii Moldova, Radu Mudreac, precum și a altor persoane pe faptul existenței bănuielii rezonabile despre comiterea unei infracțiuni din codul penal”, a menționat președintele Parlamentului, citând scrisoarea procurorului interimar.

Cererea a fost transmisă Comisiei juridică numiri și imunități. Ca reacție la solicitarea lui Dumitru Robu, socialistul Vlad Batrîncea, vicepreședinte al Parlamentului, „l-a felicitat” pe procuroru general interimar pentru această decizie.
„Ați rezolvat cu brio cele mai de rezonanță cauze penale. Ați întors miliardele, v-ați clarificat cu bandiții, ați restabilit ordinea de drept și astăzi în situația excepțională ați venit după un deputat din opoziție. Este o faptă eroică, o faptă a curajului și a profesionalismului înalt”, a declarat Batrîncea.
Ulterior, deputații au luat o pauză de 30 de minute, la propunerea socialiștilor. Vlad Batrîncea a invitat deputații de la guvernare la consultări privind situația din Republica Moldova.
Întrevederea ministrului Nicu Popescu cu ambasadorul Federației Ruse Oleg Vasnețov - Sputnik Moldova, 1920, 21.04.2022
Politică
Ambasadorul Rusiei la Chișinău, convocat la MAEIE din cauza declarațiilor Mariei Zaharova
Fluxul de știri
0