Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

O nouă scumpire: Prețul la motorină mai mare cu aproape 20 de bani

© Sputnik / Mihai Carausавтозаправка
автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 21.04.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit și publicat noi prețuri plafon la carburanți.
CHIȘINĂU, 21 apr - Sputnik. Prețul la Carburanți ar putea crește și pe 22 aprilie. Agenția Națională pentru Reglementare n Energetică a stabilit și publicat noi prețuri plafon la carburanți valabile pentru această zi.
Astfel, prețul la benzina cu cifra octanică 95 ar putea crește cu 6 bani, iar pentru un litru de motorină, șoferii ar putea achita cu 19 bani mai mult. Așadar, prețul benzinei ar putea fi de 26,82 de lei, iar cel al motorinei de 26,38 de lei pentru un litru.
Prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard se stabilesc de către Agenția Naționala pentru Reglementare în Energetică în baza Metodologiei de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere.
Acestea se calculează reieșind din valoarea medie a cotațiilor medii Platts pentru 14 zile anterioare zilei efectuării calculului, rata oficială medie de schimb a monede internaționale în raport cu dolarul SUA pentru 14 zile anterioare zilei efectuării calculului, dar și din marja comercială specifică - AC și TVA cota accizelor și taxa pe valoarea adăugată aplicate în conformitate cu Codul Fiscal al Republicii Moldova.
Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 21.04.2022
Politică
Ultima oră: Procuratura Generală cere ridicarea imunității unui deputat socialist
Fluxul de știri
0