Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

India refuză să accepte un avion japonez cu ajutor pentru Ucraina

© Sputnik / Alexandr Kryazhev / Accesați arhiva multimediaСамолёты в аэропорту Новосибирска
Самолёты в аэропорту Новосибирска - Sputnik Moldova, 1920, 21.04.2022
Abonare
Kyodo: India a refuzat să accepte avionul forțelor de autoapărare japoneze cu ajutor pentru Ucraina
CHIȘINĂU, 21 apr — Sputnik. India a refuzat să accepte un avion al Forței de Autoapărare Japoniei care transportă ajutor umanitar pentru Ucraina, a informat Kyodo.
Aeronava trebuia să livreze încărcătura trimisă prin Comisariatul ONU pentru Refugiați în Polonia și România. India și Emiratele Arabe Unite sunt folosite ca puncte de tranzit pentru aceasta.
La nivel de lucru, problema cu New Delhi a fost soluționată, dar pe 20 aprilie autoritățile indiene au refuzat să accepte avionul, explicând acest lucru printr-o coordonare insuficientă. RIA Novosti anunță că Decizia finală va fi luată vineri.
Partidul Liberal Democrat, aflat la guvernare în Japonia, a discutat în consiliul său politic despre refuzul Indiei de a servi punct de tranzit pentru aeronava niponă și necesitatea de a face schimbări în metodele de livrare.
"India este aproape de Rusia. Nu au luat în calcul posibilitatea ca aceasta să se întoarcă (cu 180 de grade. – nora redacției)?" – în felul acesta îl citează Kyodo pe unul dintre participanții la întâlnire.
În martie, Tokyo a predat Kievului echipamente de apărare neletale: veste antiglonț, căști, haine groase, corturi, camere, produse de igienă, rații alimentare, generatoare.
Marți, ministrul japonez al Apărării, Nobuo Kishi, a anunțat intenția de a trimite drone de supraveghere, măști și costume de protecție chimică în Ucraina.
Ministrul indian al Apărării, Rajnath Singh, a declarat că Washingtonul este conștient de faptul că New Delhi și Moscova sunt „aliate naturali” și mențin legături stabile, dar, în același timp, India nu va permite ca relației sale cu o țară terță să afecteze negativ „interesele naționale de bază ale Statelor Unite”.
Rusia a lansat o operațiune militară în Ucraina pe 24 februarie. Președintele Vladimir Putin a spus că obiectivul acesteia este „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
Pentru aceasta, potrivit lui Putin, este planificată efectuarea demilitarizării și denazificării Ucrainei, pentru a aduce în fața justiției toți criminalii de război responsabili de „crime sângeroase împotriva civililor” în Donbas.
Moscova, Kremlinul, turiști  - Sputnik Moldova, 1920, 20.04.2022
Rusia
Rusia nu intenționează să înăsprească regulile de intrare pentru europeni
Fluxul de știri
0