Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia nu intenționează să înăsprească regulile de intrare pentru europeni

© Sputnik / Maxim Blinov / Accesați arhiva multimediaMoscova, Kremlinul, turiști
Moscova, Kremlinul, turiști  - Sputnik Moldova, 1920, 20.04.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Rusia nu intenționează să înăsprească regulile de intrare pentru cetățenii din țările europene, a declarat o sursă din Ministerul rus de Externe.
BUCUREŞTI, 20 apr – Sputnik, Doina Crainic. O sursă din Ministerul rus de Externe a dezvăluit că Rusia nu intenționează să înăsprească regulile de intrare pentru cetățenii din țările europene.
„Nu avem în perspectivă să punem capăt acordului de emitere a vizelor. (...) Nu intenționăm să schimbăm regulile de intrare. Toate regulile și reglementările actuale rămân în vigoare”, a spus sursa.
Potrivit acesteia, Moscova nu va fi prima care să impună anumite restricții de intrare, dar nu a exclus ideea ca Rusia sa răspundă simetric tuturor măsurilor care sunt împotriva ţării.
De asemenea, sursa a menționat că Rusia nu intenționează să introducă regimul de vize pentru cetățenii Ucrainei, în ciuda situației geopolitice actuale.
Președintele rus Vladimir Putin a anunțat la 24 februarie lansarea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, argumentând că republicile populare Doneţk și Lugansk, recunoscute anterior de Moscova ca state suverane, au nevoie de ajutor în urma „genocidului” comis de forţele de la Kiev.
Unul dintre obiectivele fundamentale ale acestei operațiuni, potrivit lui Putin, este „demilitarizarea și denazificarea” Ucrainei.
Potrivit Ministerului Apărării din Rusia, atacurile militare nu sunt îndreptate împotriva facilităților civile, ci urmăresc să dezactiveze infrastructura de război.
Numeroase țări au condamnat operaţiunea Rusiei în Ucraina și au activat mai multe runde de sancțiuni individuale și sectoriale, cu intenţia de a provoca cele mai mari prejudicii în încercarea de a presa Moscova să pună capăt ostilităților.
Fluxul de știri
0