Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Guvernul României a stabilit măsuri pentru a sprijini portul Constanța

© Photo : Portul ConstanțaPortul Constanța
Portul Constanța - Sputnik Moldova, 1920, 21.04.2022
Abonare
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, precum și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, au mers în portul Constanța, unde, în cadrul unei conferințe de presă au explicat că portul este prioritatea Guvernului României.
BUCUREȘTI, 21 apr – Sputnik. Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat, că, în urma conflictului din Ucraina, a crescut importanța strategică și comercială a portului Constanța și a Mării Negre, iar statul român trebuie să facă rapid efortul de a sprijini portul.
„Am văzut că CFR Marfă, în ciuda situației grele prin care trece, a eliberat 31 de linii de cale ferată din port. La rândul său, Administrația Portuară a început lucrările de reabilitare a mai multor poduri. Sperăm ca acest ritm susținut să continue sub coordonarea ministrului Transporturilor”, a punctat Ciolacu, potrivit cugetliber.ro.
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a precizat că, în urma vizitei din portul Constanța, s-a luat decizia în coaliție și în Guvern, astfel că săptămâna trecută s-a alocat portului Constanța suma de 200 de milioane de lei din fondul de rezervă aflat la dispoziția primului-ministru. Cu puțin peste 100 de milioane de lei au fost alocați, prin procedură de urgență, pentru reabilitarea a 35 de linii din cele 98 de linii nefolosite în prezent.
„Diferența va fi alocată prin procedura achizițiilor publice pentru reabilitarea celorlalte 63 de linii. Rămâne ca CFR Infrastructură să acționeze rapid. În cursul următoarelor zile vom discuta cu cei de la ANAF pentru ca, în cel mai scurt timp, cele 350 de vagoane aflate sub sechestru care au rămas în port (din totalul de 700, câte erau în urmă cu trei săptămâni) să fie valorificate rapid și liniile să fie eliberate”, a explicat Grindeanu.
Potrivit demnitarului, aceste măsuri vor crește capacitatea portului Constanța pe zona feroviară. De asemenea, a dat asigurări că vor mai urma investiții în Portul Constanța.
“Autoritățile își fac mai multe griji pentru refugiați decât pentru cetățenii noștri - Sputnik Moldova, 1920, 18.04.2022
Podcasturi
Fost premier: Autoritățile își fac mai multe griji pentru refugiați, decât pentru cetățeni
Fluxul de știri
0