Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Fost premier: Autoritățile își fac mai multe griji pentru refugiați, decât pentru cetățeni

“Autoritățile își fac mai multe griji pentru refugiați decât pentru cetățenii noștri"
Abonare
Fostul premier Vasile Tarlev: „Republica Moldova, Guvernul și agenții economici nu s-au auzit unii pe alții”.
Într-un interviu acordat exclusiv Agenției Sputnik Moldova, șeful executivului de la Chișinău în perioada anilor 2001-2008, s-a arătat critic la adresa actualei guvernări.
„S-au comis multe greșeli. Nu înțeleg de ce a fost nevoie de a închide spațiul aerian. Ca să le facem business vecinilor. Mai bine din jumătate de pasageri ai Aeroportului din Iași sunt din Republica Moldova. Nu este o problemă sunt vecinii noștri, dar trebuie să ne gândim și la noi”, a spus Tarlev.
Vasile Tarlev, care reprezintă Asociația Națională a Producătorilor, a mai precizat că sunt probleme serioase de logistică, dar ele pot fi înlăturate. De asemenea, Guvernul este obligat să asigure Republica Moldova cu resurse energetice la preț rezonabil.
„La moment portul Giurgiulești nu este utilizat la capacitate maximă. El este un punct important în sistemul de transport. În plus, consider că s-a greșit atunci când autoritățile au decis să oprească exportul de cereale. Exporturile nu trebuie stopate”, a mai declarat Tarlev.
Fluxul de știri
0