Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia a înmânat Ucrainei un proiect de acord cu prevederi clare

© Sputnik / Sergey Guneev / Trecere la banca de fotografiiDmitri Peskov
Dmitri Peskov - Sputnik Moldova, 1920, 20.04.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Dmitri Peskov: Rusia a transmis Ucrainei un document cu prevederi clare, urmează răspunsul din partea Kievului
CHIȘINĂU, 20 apr – Sputnik. Rusia a predat Ucrainei un proiect de document de reglementare a conflictului, dar Kievul nu se grăbește să reacționeze, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov.
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a subliniat că partea ucraineană se îndepărtează constant de pozițiile convenite anterior, schimbându-le constant, ceea ce afectează negativ eficacitatea negocierilor.
"Proiectul nostru de document a fost predat părții ucrainene, care include formulări absolut clare. Mingea este în teren la ei. Așteptăm un răspuns", a adăugat Peskov.
El a amintit că Moscova a arătat în repetate rânduri refuzul Kievului de a accelera elaborarea unei soluții, iar acum „ucrainenii nu manifestă o mare înclinație de a intensifica procesul de negociere”.
Ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, a declarat pe 7 aprilie că reprezentanții Kievului, la negocieri, au transmis proiectul lor de acord, în care există o abatere de la cele mai importante prevederi consemnate la întâlnirea de la Istanbul din 29 martie.
Potrivit ministrului rus de Externe, Ucraina a eliminat necesitatea coordonării exercițiilor militare cu Moscova și, de asemenea, a introdus un limbaj vag în locul obligațiilor propuse anterior de a nu extinde garanțiile de securitate asupra Crimeei și Sevastopolului. Lavrov a declarat că Kievul a demonstrat că urmărește amânare sau chiar subminarea negocierilor.
Negocierile ruso-ucrainene au început pe 28 februarie și se desfășoară atât în ​​format de întâlniri față în față, cât și prin videoconferință. Următoarea rundă a avut loc la sfârșitul lunii martie la Istanbul.
Pe 24 februarie, Rusia a lansat o operațiune militară de demilitarizare și denazificare a Ucrainei. Președintele Vladimir Putin și-a numit scopul „protecția oamenilor care au fost supuși genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
Armata rusă a îndeplinit principalele sarcini ale primei etape a operațiunii speciale din Ucraina - a redus semnificativ potențialul de luptă al Ucrainei. Scopul principal al operațiunii din departamentul militar rus a fost numit eliberarea Donbasului. Pe 19 aprilie, ministrul de Externe al Federației ruse, Serghei Lavrov, a anunțat începerea următoarei etape a operațiunii speciale.
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 20.04.2022
Rusia
Rusia a avertizat Suedia și Finlanda cu privire la consecințele aderării lor la NATO
Fluxul de știri
0