Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia a înmânat Ucrainei un proiect de acord cu prevederi clare

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaDmitri Peskov
Dmitri Peskov - Sputnik Moldova, 1920, 20.04.2022
Abonare
Dmitri Peskov: Rusia a transmis Ucrainei un document cu prevederi clare, urmează răspunsul din partea Kievului
CHIȘINĂU, 20 apr – Sputnik. Rusia a predat Ucrainei un proiect de document de reglementare a conflictului, dar Kievul nu se grăbește să reacționeze, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov.
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a subliniat că partea ucraineană se îndepărtează constant de pozițiile convenite anterior, schimbându-le constant, ceea ce afectează negativ eficacitatea negocierilor.
"Proiectul nostru de document a fost predat părții ucrainene, care include formulări absolut clare. Mingea este în teren la ei. Așteptăm un răspuns", a adăugat Peskov.
El a amintit că Moscova a arătat în repetate rânduri refuzul Kievului de a accelera elaborarea unei soluții, iar acum „ucrainenii nu manifestă o mare înclinație de a intensifica procesul de negociere”.
Ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, a declarat pe 7 aprilie că reprezentanții Kievului, la negocieri, au transmis proiectul lor de acord, în care există o abatere de la cele mai importante prevederi consemnate la întâlnirea de la Istanbul din 29 martie.
Potrivit ministrului rus de Externe, Ucraina a eliminat necesitatea coordonării exercițiilor militare cu Moscova și, de asemenea, a introdus un limbaj vag în locul obligațiilor propuse anterior de a nu extinde garanțiile de securitate asupra Crimeei și Sevastopolului. Lavrov a declarat că Kievul a demonstrat că urmărește amânare sau chiar subminarea negocierilor.
Negocierile ruso-ucrainene au început pe 28 februarie și se desfășoară atât în ​​format de întâlniri față în față, cât și prin videoconferință. Următoarea rundă a avut loc la sfârșitul lunii martie la Istanbul.
Pe 24 februarie, Rusia a lansat o operațiune militară de demilitarizare și denazificare a Ucrainei. Președintele Vladimir Putin și-a numit scopul „protecția oamenilor care au fost supuși genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
Armata rusă a îndeplinit principalele sarcini ale primei etape a operațiunii speciale din Ucraina - a redus semnificativ potențialul de luptă al Ucrainei. Scopul principal al operațiunii din departamentul militar rus a fost numit eliberarea Donbasului. Pe 19 aprilie, ministrul de Externe al Federației ruse, Serghei Lavrov, a anunțat începerea următoarei etape a operațiunii speciale.
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 20.04.2022
Rusia
Rusia a avertizat Suedia și Finlanda cu privire la consecințele aderării lor la NATO
Fluxul de știri
0