Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Guvernul a decis prelungirea stării de urgență, la propunerea ministrului de Interne

© Sputnik / Mihai CarausAna Revenco
Ana Revenco - Sputnik Moldova, 1920, 20.04.2022
Abonare
Ministrul de Interne, Ana Revenco, a declarat că există o serie de circumstanțe ce impun decizia de prelungire a perioadei regimului de stare de urgență, determinate de acțiunile militare din Ucraina.
CHIȘINĂU, 20 apr – Sputnik. Guvernul Republicii Moldova s-a pronunțat pentru prelungit stării de urgență pentru un termen de 60 de zile, în legătură cu situația din Ucraina și consecințele pe care le suportă țara noastră.
Moldova continuă să se confrunte cu provocări fără precedent ce țin de sectorul de securitate, de cel umanitar, economic, social, energetic, în legătură cu acțiunile militare din Ucraina, iar prognoze care ar indica asupra posibilității încetării confruntărilor militare în țara vecină nu există. Despre aceasta a vorbit miercuri la ședința Guvernului ministrul de Interne, Ana Revenco, care a propus prelungirea în Moldova a stării de urgență.
Revenco a subliniat că datorită stării de urgență instituită anterior autoritățile au reușit să mobilizeze multiple resurse, inclusiv de transport, medicale, au fost create centre temporare de triere a refugiaților, a fost decis importul de bunuri de importanță primară. De asemenea a fost creat un centru unic de gestionare a crizei.
Ministrul a spus că acțiunile militare în Ucraina sunt în derulare, iar prognoze privind evoluțiile nu există. Negocierile nu au condus la încetarea focului. Persistă riscul ca în localitățile din apropiere de Republica Moldova situația să se agraveze. În aceste condiții, a declarat Revenco, este necesară menținerea unei mobilizări înalte pentru a face față unui eventual risc sporit.
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2022
Politică
Premierul va cere Parlamentului prelungirea stării de urgență
Fluxul de știri
0