Валюта - Sputnik Moldova, 1920
Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Benzina și motorina se scumpesc: Cât vor costa carburanții

© Sputnik / Mihai Carausавтозаправка
автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 20.04.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anunțat prețuri noi plafon pentru carburanți.
CHIȘINĂU, 20 apr - Sputnik. Prețurile la carburanți cresc din nou. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit și publicat noile prețuri plafon la carburanți, aplicabile pentru data de 21 aprilie.
Astfel, pentru un litru de benzină cu cifra octanică 95, șoferii ar putea achita pe 21 aprilie cu trei bani mai mult. Pentru motorină, am putea scoate din buzunare cu tocmai opt bani mai mult.
Prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard se stabilesc de către Agenția Naționala pentru Reglementare în Energetică în baza Metodologiei de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere.
Acestea se calculează reieșind din valoarea medie a cotațiilor medii Platts pentru 14 zile anterioare zilei efectuării calculului, rata oficială medie de schimb a monede internaționale în raport cu dolarul SUA pentru 14 zile anterioare zilei efectuării calculului, dar și din marja comercială specifică - AC și TVA cota accizelor și taxa pe valoarea adăugată aplicate în conformitate cu Codul Fiscal al Republicii Moldova.
Andrei Spînu - Sputnik Moldova, 1920, 20.04.2022
Economie
Spînu: Vom continua să lucrăm pentru independența și suveranitatea energetică
Fluxul de știri
0