Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Banca Centrală a Rusiei lansează un nou sistem de plăți

© Sputnik / Alexey Kudenko / Accesați arhiva multimediaBanca Centrală a Rusiei
Banca Centrală a Rusiei - Sputnik Moldova, 1920, 20.04.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Banca Rusiei a introdus noul sistem de plată cu numele de Hello, a dezvăluit instituţia pe 19 aprilie. Operatorul infrastructurii de plată este Transcapitalbank.
CHIȘINĂU, 20 apr - Sputnik. Clasamentul Sputnik, din 1 februarie 2022, plasează Transcapitalbank pe locul 38 printre băncile rusești, în ceea ce priveşte activele disponibile.
Site-ul acestui sistem menţionează faptul că Hello este un set de servicii de plată și organizații care înlesnesc transferurile de bani între clienți, potrivit Sputnik Mundo.
Numeroase țări au condamnat operațiunea militară lansată de Rusia pe 24 februarie în Ucraina și au activat mai multe runde de sancțiuni individuale și sectoriale care încearcă să provoace cele mai mari prejudicii în încercarea de a presa Moscova să pună capăt ostilităților.
Pentru prima dată, restricțiile includ deconectarea parțială a Rusiei de la sistemul de tranzacții bancare internaționale SWIFT, blocarea rezervelor internaționale ale Băncii sale centrale și, în cazul unor ţări precum Statele Unite, Canada, Regatul Unit și Australia, embargoul asupra importului de ulei rusesc.
Uniunea Europeană a aprobat deja cinci pachete de sancțiuni în legătură cu operațiunea militară rusă din Ucraina, iar ultima rundă este împotriva sectoarelor cheie ale economiei Rusiei, cum ar fi combustibilii fosili de cărbune și alimentele, printre altele.
Potrivit bazei de date Castellum.ai, Rusia este acum țara cea mai pedepsită de sancțiuni, depăşind Iranul, Siria, Coreea de Nord și Venezuela. Începând cu jumătatea lunii februarie, mai mult de 6.900 de măsuri restrictive au fost activate în raport cu Rusia, în plus față de cele peste 2.750 care erau deja în vigoare.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2022
Internațional
Jurnalist: cum sunt folosiți orfanii ca pretext pentru a cumpăra F35
Fluxul de știri
0