Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Jurnalist: cum sunt folosiți orfanii ca pretext pentru a cumpăra F35

© REUTERS / Master Sgt. Kevin J. Gruenwaldimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2022
Abonare
Jurnalistul Adrian Onciu arată ce strategie a folosit ministrul Apărării pentru a justifica cumpărarea de F35 de la americani, fiind folosiți în acest sens și orfanii
BUCUREȘTI, 19 apr - Sputnik. Jurnalistul Adrian Onciu arată pe contul său de socializare că nu s-ar fi gândit la argumentul orfanilor pentru a grăbi achiziționarea de F35, așa cum a făcut Vasile Dîncu. Jurnalistul amintește că Dîncu a justificat anularea zborurilor avioanelor MiG prin aceea că la Constanța 11 orfani i-ar fi spus să nu mai lase piloții să zboare cu aceste avioane, așa că ”ne gândim la avioane F-35 mai repede de 2030”, a declarat ministrul Apărării.
„Să folosești niște copii orfani ca să cumperi ”mai repede” F-35-uri mi se pare cea mai bună strategie posibilă. Mai ales dacă MiG-urile scoase din uz sunt trimise în pachete tip IKEA pe frontul din Ucraina”, scrie Onciu.
Jurnalistul mai arată că, în timp ce Dîncu se dă peste cap să cumpere marfa aflată pe stoc, schimburile comerciale România-SUA sunt la jumătate față de Ungaria și la sfert față de Polonia, iar despre vize nu mai vorbim.

SUA a păcălit Europa pe tema Ucraina

În aceeași postare, Onciu atrage atenția și că Joe Biden nu se va duce la Kiev și că SUA nu va primi mai mult de 100 de mii de refugiați din Ucraina, din cele aproape 4 milioane deja plecați din țară.
„Refugiații rămân în Europa. Aici este războiul. Noi avem bani. Și suntem inimoși. Statele Unite nu au bani. Au probleme. Abia se descurcă la granița de sud cu mexicanii. Nu le trebuie ucraineni decât dacă votează, anticipat, cu Biden. Mai întâi, să dea scris cu cine votează”, ironizează Onciu politica SUA referitoare la Ucraina.
Producție vinicolă - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2022
Economie
Cum arătă în cifre oficiale regresele și succesele industriei moldovenești din ultimul an
Fluxul de știri
0