Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vadim Krasnoselski, dezgustat și indignat de gestul Maiei Sandu

© Sputnik / Irina LeahovaVadim Krasnoselski
Vadim Krasnoselski - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2022
Abonare
Declarația Maiei Sandu despre panglica Sfântului Gheorghe a provocat reacții de dezgust și de indignare în stânga Nistrului.
CHIȘINĂU, 19 apr – Sputnik. „Nu pot, pur și simplu nu am dreptul să trec cu vederea faptele și comentariile demnitarilor din Moldova în privința panglicii Sfântului Gheorghe, care este unul dintre simbolurile Marii Victorii”, a declarat liderul administrației de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.
El a adăugat că declarația președintelui Sandu, precum că „locul unor simboluri, cum este panglica Sfântului Gheorghe, e la coșul de gunoi al istoriei”, provoacă o adevărată aversiune.
„Vreau să amintesc că panglica Sfântului Gheorghe simbolizează nu doar victoria asupra statului sau alianței de țări ale „axei hitleriste”, ci înseamnă victoria asupra ideologiei fascist-naționaliste. Convingerea mea profundă este că tocmai locul ideologiei fascist-naziste este la coșul de gunoi al istoriei”, a menționat Krasnoselski.
Liderul administrației transnistrene își încheie postarea, exprimându-și plecăciunea și recunoștința față de eroii căzuți pe câmpurile de luptă în Marele Război pentru Apărarea Patriei, precum și veteranilor, inclusiv celor care mai sunt în viață.
Ambasada Federației Ruse în Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2022
Politică
Interzicerea panglicii „Sf.Gheorghe”: Declarația Ambasadei Rusiei în Moldova
Fluxul de știri
0