Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Cum arătă în cifre oficiale regresele și succesele industriei moldovenești din ultimul an

© Sputnik / Кирилл Брага / Accesați arhiva multimediaProducție vinicolă
Producție vinicolă - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2022
Abonare
Datele oficiale arată că în luna februarie 2022 producția industrială brută s-a micșorat în Moldova față de luna corespunzătoare a anului precedent cu 4,4%.
CHIȘINĂU, 19 apr – Sputnik. Reducerea producției industriale în luna februarie 2022 față de luna februarie 2021 a fost cauzată de descreșteri la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat, precum și în industria prelucrătoare, informează BNS.
„Reducerea producției în februarie 2022 față de luna februarie 2021 a fost cauzată de descreșteri la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-11,9%), precum și în industria prelucrătoare (-3,0%), generând descreșterea producției pe total industrie cu respectiv 3,0% și 2,2%. Totodată, s-a înregistrat creștere în industria extractivă (+75,8%), atenuînd scăderea producției pe total industrie cu 0,8%”, ne informează Biroul Național de Statistică printr-un comunicat.
Pe de lată parte, instituția mai precizează că datorită ritmului sporit al producției în luna ianuarie 2022, cumulativ de la începutul anului curent (pentru perioada ianuarie - februarie a.c.) în comparație cu perioada respectivă a anului precedent, producția industrială a crescut cu 3,7%.
„În luna februarie 2022, producția industrială ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, s-a micșorat cu 0,3% față de luna februarie a anului precedent, ca efect al descreșterii producției la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-7,2%), și în industria prelucrătoare (-0,2%) . Totodată, s-a înregistrat creștere în industria extractivă (+39,7%)”, mai notează BNS.
Возложение цветов к мемориалу Вечность 23 февраля  - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2022
Politică
Ultima oră: Legea privind interzicerea panglicii „Sf.Gheorghe” a fost promulgată
Fluxul de știri
0