Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Franța va continua să furnizeze armament în Ucraina

© REUTERS / Mal Langsdonimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2022
Abonare
Franța va continua să trimită arme în Ucraina, a declarat purtătorul de cuvânt al Cabinetului de Miniștri din Franța, Gabriel Attal.
CHIȘINĂU, 19 apr – Sputnik. Vom continua să aplicăm toate inițiativele utile pentru a încerca să oprim [operațiunea specială]. Aceasta înseamnă că, pe de o parte, vom continua să ajutăm Kievul, atât umanitar, cât şi prin furnizarea de armament de apărare”, a spus Gabriel Attal pentru canalul Cnews.
De asemenea, Parisul va continua să preseze Rusia prin sancțiuni, dar va menține, în acelaşi timp, dialogul cu Moscova. În plus, se propune ca Franța să fie garant al securităţii în Ucraina.
Numeroase țări au condamnat operațiunea militară lansată de Rusia pe 24 februarie în Ucraina și au activat mai multe runde de sancțiuni individuale și sectoriale, care încearcă să provoace cele mai mari prejudicii în încercarea de a presa Moscova să oprească ostilitățile.
Pentru prima dată, restricțiile includ deconectarea parțială a Rusiei de la sistemul de tranzacții bancare internaționale SWIFT, blocarea rezervelor internaționale ale Băncii sale Centrale și, în cazul unor ţări precum Statele Unite, Canada, Regatul Unit și Australia, embargoul asupra importului de ulei rusesc.
Uniunea Europeană a aprobat deja cinci pachete de sancțiuni în legătură cu operațiunea militară rusă din Ucraina, iar ultima rundă este împotriva sectoarelor cheie ale economiei Rusiei, cum ar fi combustibilii fosili de cărbune și alimentele, printre altele.
Potrivit bazei de date Castellum.ai, Rusia este acum țara cea mai pedepsită de sancțiuni, aflându-se înaintea Iranului, Siriei, Coreei de Nord și Venezuelei. Începând cu jumătatea lunii februarie, peste 6.900 de măsuri restrictive au fost activate în raport cu Rusia, în plus față de cele peste 2.750 care erau deja în vigoare.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2022
Internațional
Jurnalist: cum sunt folosiți orfanii ca pretext pentru a cumpăra F35
Fluxul de știri
0