Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Câți copii refugiați s-au înscris la grădinițele din Capitală în ultima săptămână

© Pixabay / Regenwolke0Grădiniță
Grădiniță - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2022
Abonare
Alți peste 200 de copii refugiați au fost înscriși la grădinițele din Chișinău și alți peste 600 de copii, la instituțiile de învățământ primar și secundar.
CHIȘINĂU, 19 apr - Sputnik. În grădinițele din Capitală au fost înscriși temporar peste 200 de copii care provin din familii ale refugiaților din Ucraina. Cei 213 copii au fost înscriși în instituțiile preșcolare din Capitală pe parcursul săptămânii trecute.
Totodată, Primăria Chișinău informează că 613 copii au fost încadrați temporar în 49 de instituții de învățământ primar și secundar, ciclul I și II.
Potrivit șefului adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, pe parcursul săptămânii precedente, în învățământul extrașcolar au fost încadrați 121 de copii din familiile refugiate.
„Totodată, 17 cadre didactice au desfășurat activități educaționale cu 72 de minori refugiați, inclusiv în centrele de plasament temporar de profil. Alți 30 de copii au beneficiat de activități în cadrul școlilor sportive din Chișinău. Centrul Psiho-socio-pedagogic municipal a acordat suport specializat la 87 de refugiați, inclusiv consilieri individuale și recomandări”, a declarat Pavaloi.
În aceeași perioadă, au fost depuse 19 solicitări de încadrare în câmpul muncii în instituțiile educaționale municipale, iar în rezultat trei persoane au fost angajate, inclusiv un profesor de educație fizică și doi educatori.
Vladimir Zelenski împreună cu militari ucraineni - Sputnik Moldova, 1920, 18.04.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Kiva: Zelenski este interesat de prelungirea conflictului din Ucraina
Fluxul de știri
0