Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Kiva: Zelenski este interesat de prelungirea conflictului din Ucraina

© AFP 2024 / STRVladimir Zelenski împreună cu militari ucraineni
Vladimir Zelenski împreună cu militari ucraineni - Sputnik Moldova, 1920, 18.04.2022
Abonare
Fost deputat al Radei Kiva: Zelenski este interesat de prelungirea conflictului din Ucraina
CHIȘINĂU, 18 apr - Sputnik. Ilia Kiva, membru al parlamentului ucrainean lipsit de mandat, consideră că Vladimir Zelenski este interesat de prelungirea conflictului din Ucraina din cauza asistenței financiare internaționale primite.
„Astăzi lui Zelenski îi este profitabil să tragă de timp și să prelungească conflictul, deoarece asistența financiară vine din toată lumea - sute de milioane de dolari care merg în conturile fondurilor speciale controlate de biroul președintelui și acolo sunt furate cu succes. În această schemă de îmbogățire se găsesc și politicieni occidentali care primesc comisioane bune din propriul lor ajutor”, a scris Kiva pe canalul său Telegram.
Rusia a lansat o operațiune militară în Ucraina pe 24 februarie. Președintele Vladimir Putin și-a numit obiectivul „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”. Pentru aceasta, potrivit lui, este planificată să se efectueze „demilitarizarea și denazificarea Ucrainei”, pentru a aduce în fața justiției toți criminalii de război responsabili de „crime sângeroase împotriva civililor” în Donbas.
Potrivit Ministerului rus al Apărării, Forțele Armate lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene și, până la 25 martie, au îndeplinit principalele sarcini ale primei etape - au redus semnificativ potențialul de luptă al Ucrainei. Scopul principal în departamentul militar rus a fost numit eliberarea Donbas-ului.
Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 18.04.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Ucraina pregătește provocări în noaptea de Paște, anunță Ministerul rus al Apărării
Fluxul de știri
0