Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Turcia a lansat o operațiune militară în nordul Irakului

© AFP 2022 / DELIL SOULEIMANMilitari turci
Militari turci - Sputnik Moldova, 1920, 18.04.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Turcia a lansat o nouă operațiune militară împotriva Partidului Muncitoresc al Kurdistanului în nordul Irakului
CHIȘINĂU, 18 apr - Sputnik. Ministerul turc al Apărării a lansat o nouă operațiune militară împotriva militanților Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care are loc în partea de nord a Irakului, potrivit agenției de presă turce Anadolu.
Potrivit acestuia, în operațiune sunt implicate forțele speciale și forțele aeriene. Potrivit ministrului turc al Apărării Hulusi Akar, citat de Associated Press, avioanele au atacat cu succes adăposturi, buncăre, tuneluri, peșteri și depozite ale PKK.
„Operațiunea continuă cu succes așa cum era planificat. Obiectivele care au fost stabilite în prima etapă au fost atinse... Suntem hotărâți să salvăm nobila noastră națiune de flagelul terorist care ne-a afectat țara de 40 de ani. Lupta noastră va continua până când ultimul terorist va fi neutralizat”, a spus ministrul, citat de agenție.
Conflictul armat cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) interzis în Turcia a început în 1984 și a fost reluat în 2015. În nordul Irakului, există baze PKK împotriva cărora Forțele Armate Turce desfășoară operațiuni aeriene și terestre. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat anterior despre distrugerea a 6 mii de membri ai PKK în interiorul țării și a 6,9 mii în afara acesteia din iulie 2015, pierderile forțelor de securitate turcești s-au ridicat la peste 1,2 mii de persoane, transmite RIA Novosti.
Drapelul Ucrainei, Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 18.04.2022
Societate
Propaganda ucraineană în școlile din România și avertismentul unui ministru al Educației
Fluxul de știri
0