Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Propaganda ucraineană în școlile din România și avertismentul unui ministru al Educației

© AP Photo / Efrem LukatskyDrapelul Ucrainei, Kiev
Drapelul Ucrainei, Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 18.04.2022
Abonare
Reacția lui Mircea Miclea care le transmite profesorilor să nu facă din orele lor un rezumat al știrilor de seara trecută și să piardă timp pentru predarea propriei materii este o reacție de bun simț într-o țară tot mai dezorientată.
BUCUREȘTI, 18 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Fostul ministru al Educației, Mircea Miclea, a declarat recent, în cadrul unui interviu acordat postului de radio din România Europa Fm, că profesorii ar trebui ”să nu facă din orele lor un rezumat al știrilor de seara trecută și să piardă timp pentru predarea propriei materii, numai ca să-și dea și ei cu părerea despre ce se întâmplă în Ucraina și să le reactiveze copiilor, la fiecare oră, ce s-a întâmplat acolo”.
Acesta susține că, în opinia sa, școala ar putea delega pe profesorul de istorie, pe domnul diriginte sau pe consilierul școlar, dacă-l are, ca, din când în când, să le facă elevilor un rezumat despre ce s-a întâmplat și că elevii trebuie informați, dar doar din când în când.
”Expunerea prea mare la informații de genul acesta este detrimentală. Pentru că este o expunere la informație foarte saturată emoțional, cu foarte mare volatilitate și asta nu poate fi controlat!” spune Mircea Miclea, fost ministru al Educației.
Sunt de acord cu Miclea. O spun fără ocolișuri și fără să doresc, în vreun fel sau altul, să îl flatez.
Încă de la începutul operațiunii speciale în Ucraina, am observat, cu tristețe, cum unele cadre didactice s-au transformat, peste noapte, în analiști militari și de politică externă, deși fișa postului lor prevedea cu totul altceva.
Mai mult decât atât, unele dintre cadrele didactice din România au extins activitatea propagandistică și pe Facebook - rețea de socializare interzisă în Federația Rusă -, acolo unde au postat imagini de la clasă cu elevi care purtau coronițe în culorile steagului Ucrainei – galben și albastru.
În data de 28 februarie 2022, învățătoarea scria, pe contul său de Facebook( rețea de socializare interzisă în Federația Rusă):
”14 ore. Atât mai are Putin. Conform planului lui David. Copiii văd știri acasă, îi văd pe părinții lor îngrijorați”, a scris cadrul didactic.
David bănuiesc că este un elev al său.
Învățătoarea a postat și câteva întrebări pe care i le-ar fi adresat copiii.
”De ce nu este arestat Putin, doamnă?”
”Când era mic, Putin era rău?”
”Dar părinții lui Putin erau oameni răi, de era el așa?”
Iată, așadar, că sunt unii profesori care nu se pot limita la a preda materia cuprinsă în programa de învățământ și instigă copiii și pe părinții acestora contra Federației Ruse. Este nu doar dăunător - pentru că, ce să vezi, aceiași dascăli îi învață, chipurile, să îi accepte pe cei din jur - dar și împotriva regulamentului școlar care interzice propaganda și politica în școli.
Numai că la noi dublul standard este considerat virtute. Și ne mai întrebăm de ce copiii sunt tot mai ignoranți și de ce răspunsurile lor la nou, la informații noi este doar unul emoțional. Pentru că sunt formate asemenea generații, ușor de controlat, fragile emoțional, care să fie, din păcate, nu utili societății, ci unor grupuri de indivizi care îi manipulează după bunul plac.
Продолжается освобождение Мариуполя - Sputnik Moldova, 1920, 17.04.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Până la 400 de mercenari străini sunt blocați la “Azovstali”
Fluxul de știri
0