Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Se vor majora sau nu tarifele la gaz? Ce spune șeful „Moldovagaz”

© Sputnik / Mihai Carausfacturi, imagine simbol
facturi, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 18.04.2022
Abonare
Șeful „Moldovagaz” anunță dacă va cere sau nu Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică să revizuiască tariful la gazele naturale pentru consumatorii finali.
CHIȘINĂU, 18 apr - Sputnik. Tarifele la gazul natural pentru consumatorii finali vor rămâne neschimbate, cel puțin în următoarea perioadă. Precizarea a fost făcută de directorul „Moldovagaz”, Vadim Ceban, pe canalul său de Telegram. Acesta a precizat că nu va înainta o astfel de propunere către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

„SA „Moldovagaz” nu intenționează să solicite, în viitorul apropiat, Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică să revizuiască tarifele la gazele naturale pentru utilizatorii finali”, a scris Ceban.

Asta după ce în această dimineață, șeful „Moldovagaz” a anunțat tot pe Telegram că instituția va acumula datorii de peste jumătate de miliard de lei doar în luna aprilie, din cauza diferenței dintre tarifele pentru consumatori și prețul de achiziție a gazelor naturale.
Trebuie precizat, prețul de achiziție al gazelor naturale furnizate de concernul rus „Gazprom” către Republica Moldova s-a majorat la 1 193 de dolari pentru mia de metri cubi.
Anterior, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a anunțat că există riscul ca din 1 mai, în baza unei prevederi din contractul încheiat cu „Gazprom”, în Republica Moldova să fie deconectat gazul.
Spînu a precizat că a trimis doua demersuri în care a întrebat cu text deschise la ce să ne așteptăm din data de 1 mai. La fel, ministrul menționează că se încearcă convocarea unui Consiliu de observatori al „Moldovagaz”. Totodată, Spînu a menționat că moldovenii nu sunt supuși riscului de a nu avea gaz.
Moldovagaz - Sputnik Moldova, 1920, 18.04.2022
Societate
"Moldovagaz" va acumula datorii de peste jumătate de miliard de lei în luna aprilie
Fluxul de știri
0