Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

"Moldovagaz" va acumula datorii de peste jumătate de miliard de lei în luna aprilie

© Sputnik / Mihai CarausMoldovagaz
Moldovagaz - Sputnik Moldova, 1920, 18.04.2022
Abonare
Datorie pe care o va acumula „Moldovagaz” din cauza diferenței tarifelor.
CHIȘINĂU, 18 apr - Sputnik. Compania „Moldovagaz” va acumula datorii de peste jumătate de miliard de lei doar în luna aprilie, din cauza diferenței dintre tarifele pentru consumatori și prețul de achiziție a gazelor naturale. Despre aceasta a anunțat directorul companiei Moldovagaz, Vadim Ceban, pe canalul său de telegram.
"Conform calculelor preliminare, valoarea abaterilor de tarif acumulate de SA „Moldovagaz” în luna aprilie din cauza diferenței dintre costul achizițiilor de la „Gazprom” și prețul gazelor naturale furnizate consumatorilor finali se va ridica la peste jumătate de miliard de lei", a scris Ceban.
Anterior, Ceban a anunțat că pentru luna aprilie, prețul de achiziție al gazelor naturale furnizate de concernul rus Gazprom către Republica Moldova s-a majorat la 1 193 de dolari pentru mia de metri cubi.
În martie, țara noastră a cumpărat gaz natural cu 547 de dolari mia de metri cubi, iar în februarie cu 563. La sfârșitul lunii ianuarie, tariful pentru consumatorii finali a crescut până la 15 lei și 18 bani pentru un metru cub, cu tot cu TVA. Tariful a fost aplicat retroactiv, începând cu 1 ianuarie.
bani - Sputnik Moldova, 1920, 18.04.2022
Politică
Miniștrii au aprobat modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2022
Fluxul de știri
0