Флаги Европейского союза и государственные флаги КНР на саммите ЕС-КНР в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920
Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Berlinul a respins ideea producției de gaze de șist și a recunoscut dependența de Rusia

© Sputnik / Mihai Carausgaz
gaz - Sputnik Moldova, 1920, 18.04.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Berlinul a respins ideea producției de gaze de șist și a recunoscut dependența de Rusia
CHIȘINĂU, 18 apr - Sputnik. Germania nu intenționează să extragă gaz de șist, deoarece acest lucru va duce la deteriorarea ecologiei germane, a declarat ministrul Economiei, vicecancelarul Robert Habek. citat de Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Potrivit acestuia, din acest motiv, Berlinul nu poate refuza rapid livrările de gaze rusești.
„Un embargo imediat asupra gazelor va pune în pericol ordinea socială în Germania”, a spus Habek.
Politicianul german a explicat că Germania are rezerve mari de gaz de șist, dar pentru extragerea acestuia este necesară forarea hidraulică. Conform previziunilor sale, va dura ani de zile pentru a procesarea locațiilor zăcămintelor și a obține autorizațiile corespunzătoare.
"Acest lucru este dificil în temeiul Legii resurselor de apă, deoarece această metodă de extracție poate avea consecințe negative asupra mediului înconjurător. În momentul de față nu avem întreprinderi dispuse să facă acest lucru", a conchis vicecancelarul.
După începerea operațiunii militare din Ucraina, autoritățile germane și-au anunțat intenția de a reduce dependența de aprovizionarea cu energie din Rusia în viitorul apropiat. Berlinul se așteaptă să stopeze importul de cărbune și petrol din Rusia până la sfârșitul acestui an.
Se mai spune, provizoriu, că va fi posibil să se facă față dependenței de gazele naturale până la jumătatea anului 2024. La începutul anului, Germania a primit aproape 55% din importurile de combustibil albastru din Rusia. Acum această pondere a fost redusă la 40 la sută. Din punctul de vedere al Germaniei, gazul lichefiat din Qatar, SUA și alte țări poate deveni o alternativă la gazul rusesc.
Продолжается освобождение Мариуполя - Sputnik Moldova, 1920, 17.04.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Amenințare cu moartea - Kievul le interzice să capituleze luptătorilor de la Azovstali
Fluxul de știri
0