Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Șefa CE a cerut țărilor UE să livreze cu promptitudine arme Ucrainei

© AP Photo / Francisco SecoUrsula von der Leyen
Ursula von der Leyen - Sputnik Moldova, 1920, 17.04.2022
Abonare
Șeful Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cerut țărilor UE să livreze cu promptitudine arme Ucrainei
Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-un interviu pentru ziarul german Bild am Sonntag, a cerut țărilor UE să furnizeze rapid arme Ucrainei, menționând că nu face distincție între armele grele și cele ușoare.
„Toate țările membre (ale Uniunii Europene), care pot, trebuie să livreze rapid (arme Ucrainei – n.red.), pentru că numai atunci Ucraina va putea rezista în lupta sa defensivă dificilă”, a spus von der Leyen, într-un interviu pentru Bild am Sonntag.
Șefa Comisiei Europene a adăugat că nu face distingere „între armele grele și cele ușoare” care pot fi livrate pe teritoriul Ucrainei.
Luni, șeful diplomației UE, Josep Borrell, în urma unei reuniuni la Luxemburg a Consiliului Miniștrilor de Externe ale țărilor UE, a declarat că miniștrii de Externe ai UE au convenit să continue asistența militară pentru Ucraina, în special, vor crește livrările de arme pe fondul temerilor de intensificare a ostilităţilor în estul ţării.
La începutul lunii aprilie, Nikolai Kobrineț, directorul departamentului pentru cooperare paneuropeană din cadrul Ministerului rus de Externe, a declarat într-un interviu acordat RIA Novosti că armele pe care Uniunea Europeană le furnizează Kievului se vor răspândi, după un timp, în mod necontrolat în toată Europa și ar putea ajunge în mâinile teroriştilor.
Livrare de echipament militar în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 17.04.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Forțele armate ruse au doborât un avion ucrainean cu un lot mare de arme occidentale
Fluxul de știri
0