Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Forțele armate ruse au doborât un avion ucrainean cu un lot mare de arme occidentale

© AP Photo / Senior Airman Stephani BargeLivrare de echipament militar în Ucraina
Livrare de echipament militar în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 17.04.2022
Abonare
Forțele armate ruse au doborât un avion ucrainean Care avea la bord un lot mare de arme occidentale în apropiere de Odesa.
CHIȘINĂU, 17 apr - Sputnik. Apărarea antiaeriană a doborât un avion de transport militar ucrainean încărcat cu un lot mare de echipamente militare occidentale, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov.
„Sistemele rusești de apărare antiaeriană din regiunea Odesa au doborât o aeronavă de transport militar ucraineană în aer, livrând un lot mare de arme furnizate Ucrainei de țările occidentale”, a spus el.
În plus, două drone ucrainene au fost doborâte peste localitățile Lozovaea și Veselaea.
Pe 24 februarie, Rusia a lansat o operațiune militară specială de demilitarizare și denazificare a Ucrainei. Președintele rus Vladimir Putin și-a numit obiectivul „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
Potrivit rus al Ministerului Apărării, Forțele Armate Ruse lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene și au îndeplinit deja principalele sarcini ale primei etape - au redus semnificativ potențialul de luptă al Ucrainei. Scopul principal al operațiunii din departamentul militar a fost numit eliberarea Donbas-ului.
Fluxul de știri
0