Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Rușii au distrus liniile de producție ale fabricii de blindate din Kiev

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaUn tanc Т-72АМТ în fața unei secții de producție a fabricii de tancuri și blindate din Kiev
Un tanc Т-72АМТ în fața unei secții de producție a fabricii de tancuri și blindate din Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 16.04.2022
Abonare
Forțele Armate ale Rusiei au distrus Forțele Armate ruse au distrus clădirile în care se aflau liniile de producție ale fabricii de tancuri și blindate din Kiev.
CHIȘINĂU, 16 apr - Sputnik. Forțele Armate ale Federației Ruse au lovit clădirile de producție ale fabricii de tancuri și blindate din Kiev, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, general-maior Igor Konașenkov.
„Armele cu rază lungă și de înaltă precizie, lansate din aer, au distrus clădirile de producție ale fabricii de tancuri și blindate din Kiev și un atelier de reparații de echipamente militare din Nikolaev”, a spus el.
În total, pe parcursul nopții de vineri spre sâmbătă, trupele de rachete și artileria au lovit peste 811 obiecte ale Forțelor Armate ale Ucrainei.
Rusia a lansat o operațiune militară în Ucraina pe 24 februarie. Președintele Vladimir Putin a spus că obiectivul acesteia este „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
Pentru aceasta, potrivit acestuia, este planificată să se efectueze „demilitarizarea și denazificarea Ucrainei”, pentru a aduce în fața justiției toți criminalii de război responsabili de „crime sângeroase împotriva civililor” în Donbas.
Potrivit Ministerului Apărării, forțele armate lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene și, deja pe 25 martie, avea îndeplinite principalele sarcini ale primei etape: au redus semnificativ potențialul de luptă al Ucrainei.
Scopul principal în departamentul militar rus a fost numit eliberarea Donbas.
Vladimir Zelenski împreună cu militari ucraineni - Sputnik Moldova, 1920, 15.04.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Zelenski a spus că Ucraina „chiar mai devreme” a început „războiul” cu Rusia
Fluxul de știri
0