Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Nicu Popescu merge la Washington cu o întreagă delegație de demnitari moldoveni

© POOLPopescu
Popescu - Sputnik Moldova, 1920, 15.04.2022
Abonare
Nicu Popescu va conduce o delegație a Republicii Moldova într-o vizită oficială în SUA.
CHIȘINĂU, 15 apr – Sputnik. Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, pleacă într-o vizită oficială în SUA, în fruntea unei delegații a Republicii Moldova.
Vizita este planificată pentru zilele de 18 și 19 aprilie.
„Vizita marchează desfășurarea reuniunilor grupurilor de lucru comune tematice în cadrul Dialogului Strategic între Republica Moldova și Statele Unite ale Americii, organizat în contextul simbolic al celebrării anului aniversar de 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-americane”, ne informează serviciul de presă al diplomației de la Chișinău.
Popescu va avea o întrevedere bilaterală cu secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken, cu care va discuta modalitățile concrete de aprofundare a cooperării bilaterale în domeniile politic, energetic, de întărire a rezilienței socio-economice și proiectele de asistență pentru dezvoltare implementate cu suportul SUA, potrivit sursei oficiale.
Nicu Popescu se va întâlni la Washington și cu alți oficiali americani de rang înalt, reprezentanți ai mediului de afaceri, ai societății civile, centrelor analitice și jurnaliști.
Din delegația moldovenească vor face parte înalți oficiali ai Administrației președintelui, Cabinetul prim-ministrului, Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministerului Justiției, Ministerului Apărării, Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Ministerului Afacerilor Interne și Agenției Servicii Publice.
Nicu Popescu
 - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Nicu Popescu, despre securitatea Moldovei în contextul situației din Ucraina
Fluxul de știri
0