Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Le Pen a cerut încetarea cooperării cu Germania în domeniul armelor

© REUTERS / Pascal RossignolLe Pen
Le Pen - Sputnik Moldova, 1920, 15.04.2022
Abonare
Marine Le Pen a cerut încetarea cooperării cu Germania în domeniul producției de arme
CHIȘINĂU, 15 apr - Sputnik. Candidatul francez la președinție, liderul partidului de extremă dreapta Adunarea Națională, Marine Le Pen, a cerut încetarea cooperării dintre Franța și Germania în domeniul producției de arme.
"Ceea ce vreau să elimin este cooperarea industrială în domeniul armamentului. Motivul este foarte simplu - de fapt, Germania are o cu totul altă viziune, o filozofie care este radical diferită de a noastră", a spus politicianul într-un interviu acordat BFMTV.
Mass media anunță că Germania și Franța dezvoltă un prototip al ultimei generații de avioane de luptă europene Future Combat Air System (FCAS) – cel mai mare proiect european în domeniul armelor, cu un cost total de aproximativ 100 de miliarde de euro. De asemenea, țările dezvoltă un tanc.
Primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța a avut loc pe 10 aprilie. Potrivit datelor finale de la Ministerul francez de Interne, actualul președinte al țării Emmanuel Macron a obținut 27,84% din voturi, Marine Le Pen - 23,15%. Al doilea tur va avea loc pe 24 aprilie.
Emmanuel Macron și Marine Le Pen - Sputnik Moldova, 1920, 15.04.2022
Internațional
Marine Le Pen arată că Macron este extremistul
Fluxul de știri
0