Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Starea de urgență în sănătate publică ar putea fi anulată: Iată când

© Sputnik / Anatolii KiriakКишинев в режиме ЧП
Кишинев в режиме ЧП  - Sputnik Moldova, 1920, 14.04.2022
Abonare
Ministrul Sănătății a anunțat când ar putea fi ridicată starea de urgență în sănătate publică în Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 14 apr - Sputnik. În Republica Moldova, starea de urgență în sănătate publică ar putea fi ridicată. Despre aceasta a anunțat ministrul Sănătății, Ala Nemerenco în cadrul unei conferințe de presă. Potrivit ministrului, decizia urmează a fi luată la următoarea ședință a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, care va avea loc vineri, 15 aprilie 2022.
„Vineri, la ora 11:00, va avea loc ședința Comisiei Naționale de Sănătate Publică. Vom veni cu o propunere de anulare a stării de urgență în țară. Indicatorii permit. Aceasta este o propunere. CNESP va decide”, a spus Nemerenco.
Potrivit acesteia, este important ca după ridicarea stării de urgență să se respecte în continuare regulile simple de siguranță în contextul epidemiologic, în special, în perioada sărbătorilor de Paște.
Este vorba de distanța socială, purtarea măștii în locurile aglomerate, mai ales în mijloacele de transport în comun.
„Chiar dacă această stare de urgență este anulată și nu este obligatorie, ar fi bine să se păstreze acest obicei, care are drept scop protejarea sănătății”, a mai spus Ala nemerenco.
La mijlocul lunii martie, starea de urgență în sănătate publică în Republica Moldova a fost prelungită până la 15 aprilie 2022.
Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 14.04.2022
Politică
Deputații se întrunesc în ședință: Subvenționarea în agricultură, pe ordinea de zi
Fluxul de știri
0