Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Românii, supravegheați permanent de drone

© Pixabay / pixel2013Drones
Drones - Sputnik Moldova, 1920, 14.04.2022
Abonare
Guvernul României a inițiat o ordonanță de urgență potrivit căreia nu doar Ministerul Afacerilor Interne, ci tuturor instituțiilor statului li se permite să își achiziționeze drone care să culeagă imagini și date în funcție de interesele acelor instituții.
BUCUREȘTI, 14 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Dronele vor supraveghea permanent românii. Și aceasta pentru că Guvernul a inițiat o ordonanță de urgență care permite nu doar Ministerului Afacerilor Interne, ci și altor instituții să cumpere drone pe care le vor folosi pentru colectarea de imagini și informații.
Referitor la MAI, una dintre misiunile dronelor este aceea de a filma și transmite date de la mitinguri, marșuri și demonstrații ale populației, informează national.ro.
Primele achiziții de drone vor fi făcute de Ministerul Afacerilor Interne în parteneriat cu Ministerul Transporturilor.
Aparatele de zbor fără pilot vor supraveghea și zonele în care sunt concentrate mase mari de oameni, cum ar fi competițiile sportive și întâlnirile internaționale.
De asemenea, dronele vor mai fi folosite pentru observarea din aer a activităților care au loc pe suprafața terestră, fluvială, maritimă, dar și pentru monitorizarea traficului rutier, naval, maritim și montan.
Programul de cooperare dintre MAI și Ministerul Transporturilor se referă la captarea, receptarea și prelucrarea unor informații de interes pentru îndeplinirea propriilor atribuții, adică monitorizarea șantierelor infrastructurii de transport.
Dronele vor mai fi folosite pentru supravegherea răspândirii bolilor în agricultură, supravegherea și fotografierea aeriană, detectarea scurgerilor de gaz, detectarea incendiilor, monitorizarea mediului ambiant, arheologia, monitorizarea sistemelor fotovoltaice, monitorizarea clădirilor și a construcțiilor.
Работа Росгвардии в населенном пункте Попасная в ЛНР - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2022
Editoriale
Bătălia decisivă pentru Donbas
Fluxul de știri
0