Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Diplomația Rusă: Nu există o alternativă reală pentru CSI în spațiul eurasiatic

© The press-service of the President of Republic of Kyrgyzstan / Sultan DosalievФлаги государств СНГ. Архивное фото
Флаги государств СНГ. Архивное фото - Sputnik Moldova, 1920, 14.04.2022
Abonare
În prezent, nu există o alternativă reală la CSI în regiunea eurasiatică, spune Mihail Evdokimov, directorul Departamentului I al țărilor CSI al Ministerului de Externe al Rusiei.
CHIȘINĂU, 14 apr - Sputnik. „Putem spune cu încredere că în ceea ce privește varietatea zonelor de interacțiune și numărul de participanți, în prezent nu există o alternativă reală la comunitatea în regiunea eurasiatică”, a declarat Evdokimov pentru RIA Novosti.
El a reamintit, de asemenea, că CSI a devenit baza pentru apariția unor asociații integraționiste noi, „mai avansate” în spațiul post-sovietic – Organizația Tratatului de Securitate Colectivă, Uniunea Economică Eurasiatică, Statul Unional al Rusiei și Belarus.
„Faptul că în actuala situație geopolitică și economică dificilă, în condițiile intensificării provocărilor și amenințărilor tradiționale, dar și apariția altor noi, comunitatea rămâne o platformă cheie de dialog între fostele republici sovietice, o platformă pentru dezvoltarea unor structuri integraționiste mai avansate, indică faptul că un astfel de model de dezvoltare comună a avut cu adevărat succes”, consideră Evdokimov.
Potrivit acestuia, în cei 30 de ani de existență, CSI a parcurs un drum lung, „devenind nu doar o platformă solicitată pentru dialogul politic, dar și-a extins semnificativ gama activităților sale practice”.
"Se mențin contacte strânse pe linie parlamentară. Au fost adoptate peste 630 de acorduri internaționale, dintre care 568 sunt în vigoare", a citat Evdokimov un exemplu.
Portul Galați, România - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2022
Economie
Portul Galați va putea deveni principalul port al ...Ucrainei
Fluxul de știri
0