Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Comuniștii – protest împotriva interzicerea panglicii "Sf. Gheorghe"

© Sputnik / Mihai Caraus Выборы в парламент Молдовы 2021
 Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 14.04.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Comuniștii i-au acuzat pe deputații din majoritatea parlamentară că ei luptă cu simbolurile trecutului în loc să se preocupe de problemele sociale și economice ale țării.
CHIȘINĂU, 14 apr - Sputnik. Deputații comuniști au criticat în cadrul unui briefing de presă ținut la Parlament decizia majorității parlamentare de a interzice panglica "Sfântul Gheorghe".
"Majoritatea parlamentară comite o crimă istorică împotriva poporului nostru, a spus președintele PCRM", deputatul Vladimir Voronin.
El a spus că PAS a recurs la acest vot pentru a obține credite de la Occidentali.
Cei care au să participe la evenimentele de 9 mai au să poarte această panglică, a adăugat el.
Заседание парламента Молдовы 18 ноября 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 14.04.2022
Societate
Votat în lectură finală: Panglica „Sf.Gheorghe” a fost interzisă

“S-a comis o crimă istorică pe care noi o să o redresăm”, a spus Voronin, lăsând să se înțeleagă că PAS guvernează prost și opoziția va câștiga următoarele alegeri parlamentare și atunci va repune în drepturi panglica "Sfântul Gheorghe".

Amintim că panglica „Sf. Gheorghe” a fost interzisă astăzi în Republica Moldova. 53 de deputați ai majorității parlamentare au votat un proiect de lege care prevede penalizarea pentru utilizarea simbolurilor agresiunii militare.
Trebuie precizat, că pe lângă panglica „Sfântul Gheorghe” se interzice și utilizarea simbolurilor „V”, „Z” pe teritoriul Republicii Moldova.
Precizăm că legislație republicii Moldova deja presupune amendarea celor care forlocesc respectivele simboluri.
Amintim că pe 7 aprilie deputații au votat în două lecturi un amendament la Codul Contravențional prin care prevede ca panglicile, semnele, literele sau combinațiile acestora, ce sunt folosite în calitate de elemente distinctive ale agresiunii militare ruse în Ucraina, sunt interzise pe teritoriul Republicii Moldova.
Potrivit noilor modificări ale legii, cei care nu vor respecta legislația și vor utiliza panglica sau semnele pe teritoriul Republicii Moldova vor fi amendați.
Astfel, se va sancționa cu amendă de la 90 la 180 de unități convenționale sau cu muncă în folosul comunității de la 30 la 60 de ore aplicate persoanei fizice și amendă de 180 până la 360 de unități convenționale pentru persoanele juridice.
Fluxul de știri
0