Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai multe servicii medicale, în polița de asigurare medicală: Ce va fi nou

© Sputnik / Mihai CarausPolița de asigurare
Polița de asigurare - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2022
Abonare
Asigurarea obligatorie de asistență medicală va oferi un spectru mai larg de servicii medicale.
CHIȘINĂU, 13 apr - Sputnik. Volumul de servicii medicale prestate din mijloacele fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală va fi extins. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul ședinței Guvernului din 13 aprilie. Potrivit hotărârii, cetățenii asigurați vor avea acces la mai multe servicii medicale gratuite, esențiale pentru diagnosticare și tratament corespunzător.
Documentul prevede că medicii de familie vor putea elibera bilete de trimitere pentru mai multe servicii medicale necesare pentru stabilirea diagnosticului. La fel, toate persoanele vor avea acces la anestezie în cazul efectuării procedurilor de diagnostic și tratament invaziv, precum colonoscopie, bronhoscopie, puncție, biopsie etc.
De asemenea, și persoanele cu alte boli decât cele oncologice vor putea beneficia de protezare oculară gratuită, în caz de anoftalmie, defect parțial sau total al globului ocular. Totodată, toți pacienții vor beneficia gratuit de proteze oro-maxilo-faciale individuale.
În lista serviciilor de înaltă performanță au fost incluse metode contemporane de investigații, precum testarea citogenetică prin FISH, necesară pentru diagnosticarea leucemiei acute și cronice, dar și a limfoamelor maligne.
De asemenea, va fi efectuată tuturor persoanelor tomografia cu emisie de pozitroni combinată cu computer tomografic, pentru a evalua eficacitatea tratamentului în cazul patologiilor oncologice.
A fost extins spectrul de investigații pentru determinarea parametrilor bacteriologici, imunologici, investigaţii citomorfologice şi histopatologice, investigaţii radiodiologice etc. La fel, vor fi compensate dispozitivele medicale, inclusiv cele pentru determinarea glicemiei, pungile colectoare pentru stome, urostome și exoprotezele mamare.
Cheltuielile pentru punerea în aplicare a modificărilor propuse la Programul unic al asigurării obligatorii de asistență medicală au fost prevăzute în bugetul fondurilor asigurării obligatorii de asistență medical pentru anul 2022.
автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2022
Societate
Motorina se ieftinește și benzina se scumpește: Cât vor costa carburanții
Fluxul de știri
0