Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Motorina se ieftinește și benzina se scumpește: Cât vor costa carburanții

© Sputnik / Mihai Carausавтозаправка
автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2022
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță noi prețuri plafon pentru carburanți pentru 14 aprilie.
CHIȘINĂU, 13 apr - Sputnik. Motorina se ieftinește din nou, iar prețul la benzină ar putea să crească. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit și publicat noi prețuri plafon la carburanți, valabile pentru data de 14 aprilie.
Astfel, pentru un litru de benzină cu cifra octanică 95, șoferii ar putea achita cu doi bani mai mult, adică 26,73 de lei. Pentru un litru de motorină s-ar putea să plătim mai puțin cu cinci bani, adică 26,16 de lei.
Prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard se stabilesc de către Agenția Naționala pentru Reglementare în Energetică în baza Metodologiei de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere.
Acestea se calculează reieșind din valoarea medie a cotațiilor medii Platts pentru 14 zile anterioare zilei efectuării calculului, rata oficială medie de schimb a monede iternaționale în raport cu dolarul SUA pentru 14 zile anterioare zilei efectuării calculului, dar și din marja comercială specifică - AC și TVA cota accizelor și taxa pe valoarea adăugată aplicate în conformitate cu Codul Fiscal al Republicii Moldova.
Cumpărături - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2022
Societate
Cât de mult s-au scumpit produsele în Moldova în ultimul an, conform datelor statistice
Fluxul de știri
0