Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Scholz a spus că va continua să discute cu Putin despre situația din Ucraina

© AP Photo / Alessandra TarantinoМинистр финансов Германии Олаф Шольц прибывает на встречу министров финансов и здравоохранения G20 в Риме
Министр финансов Германии Олаф Шольц прибывает на встречу министров финансов и здравоохранения G20 в Риме - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2022
Abonare
Cancelarul german Scholz a declarat că va continua să discute cu Putin despre situația din Ucraina.
CHIȘINĂU, 13 apr – Sputnik. Cancelarul german, Olaf Scholz, a spus că va continua să discute despre situația din Ucraina cu președintele rus Vladimir Putin, dar ucrainenii înșiși ar trebui să stabilească condițiile acceptabile ale acordului dintre Kiev și Moscova.
„Sarcina noastră este să ajutăm Ucraina să obțină cât mai curând încetarea focului, retragerea trupelor ruse, să ne asigurăm că au fost asigurate condițiile de purtare a negocierilor care nu sunt impuse de Rusia. Iată de ce eu negociez cu Putin și voi continua să fac acest lucru”, a declarat Scholz într-un interviu acordat companiei de televiziune și radio RBB, fiind citat de RIA Novosti.
El a subliniat că ucrainenii înșiși trebuie să stabilească pentru ce termeni ai acordului cu Rusia sunt pregătiți.
Rusia a lansat o operațiune militară în Ucraina pe 24 februarie. Președintele Vladimir Putin a spus că obiectivul acesteia este „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
Potrivit lui Putin, în acest scop este planificată să se efectueze „demilitarizarea și denazificarea Ucrainei”, pentru a aduce în fața justiției toți criminalii de război responsabili de „crime sângeroase împotriva civililor” în Donbas.
Potrivit Ministerului rus al Apărării, Forțele Armate rusești lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene și, începând cu 25 martie, au îndeplinit principalele sarcini ale primei etape - au redus semnificativ potențialul de luptă al Ucrainei.
Ministerul Apărării de la Moscova a spus că scopul principal al misiunii este eliberarea Donbasului.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Sarcinile operațiunii speciale din Ucraina vor fi îndeplinite, a spus Putin
Fluxul de știri
0