Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu, despre ajutorul belgian, situația din regiune și integrarea în UE

© Sputnik / Mihai CarausВ Молдове почтили память жертв Холокоста
В Молдове почтили память жертв Холокоста - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2022
Abonare
Sandu i-a mulțumit lui Croo pentru ajutorul umanitar oferit, a pledat pentru pace în regiune și a vorbit despre eforturile de integrare europeană ale autorităților de la Chișinău
CHIȘINĂU, 13 apr – Sputnik. Președintele Maia Sandu a susținut miercuri o conferință de presă comună cu premierul Belgiei, Alexander de Croo, care s-a aflat într-o vizită oficială la Chișinău. Șeful statului a mulțumit pentru ajutorul umanitar oferit de autoritățile belgiene, a vorbit despre situația din regiune și despre aspirațiile actualei guvernări de aderare la UE.
Sandu a precizat că Moldova a primit un ajutor din partea Belgiei în sumă de 210 mii de euro sub formă de corturi, generatoare de capacitate mică și alt echipament.
Acțiunile militare din Ucraina, a mai subliniat Sandu, au consecințe economice asupra Republicii Moldova, fiindu-i afectate țării noastre exporturile.
Sandu a declarat că Moldova are nevoie de ajutor.

„Deschiderea pieței belgiene pentru fructe și pentru alte produse din Republica Moldova ar fi un mare ajutor”, a declarat președintele.

Totodată, ea a menționat că își dorește dezvoltarea în continuare a țării, construcția unui stat puternic, continuarea reformei justiției, o economie modernă, șanse pentru tineri să trăiască și să muncească acasă.
Președintele moldovean i-a mai spus premierului belgian că își reafirmă atașamentul pentru valorile europene și angajamentul ferm pentru parcursul european. Sandu i-a dat asigurări lui Croo că guvernarea de la Chișinău o să îndeplinească chestionarul de aderare la UE și că mizează în acest efort pe sprijinul belgian.
Валюта - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2022
Societate
Diferența salarială din sectorul public și cel real ar putea fi anulată: Ce se schimbă
Fluxul de știri
0