Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Putin „a curmat toți coronavirușii” în lume, a declarant Lukașenko

© Sputnik / BelTA / Accesați arhiva multimediaAleksandr Lukașenko
Aleksandr Lukașenko - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Lukașenko l-a lăudat pe Putin pentru că acesta „a curmat toți coronavirușii” în lume.
CHIȘINĂU, 13 apr – Sputnik. Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, adresându-i-se lui Vladimir Putin, a spus că liderul rus „a curmat toți coronavirușii în lume”, transmite RIA Novosti.
„Trebuie să conștientizăm ce s-a întâmplat, atunci când totul o să se termine. E adevărat și că situația a fost tensionată, pentru că asta cuiva i-a convenit. Ieri i-am spus lui Putin: ești bravo – războiul e război, dar tu ai curmat instantaneu toți coronavirușii, toți s-au vindecat”, a declarat Lukașenko în fața presei.
El a mai spus că mulți specialiști, specializați în depistarea de noi tulpini, s-au îmbogățit peste noapte. Lukașenko a mai spus că acum are loc reîmpărțirea lumii. „Care a fost aici rolul pandemiei? Eu deocamdată (nu știu), dar înclin să cred asta (că a jucat un rol important). Probabil va fi și acest fapt. Atunci când o să punem față către față toate aspectele, o să facem concluzii. Însă calea belarusă s-a dovedit a fi corectă și acum toți au nevoie ea”, a menționat președintele Belarusului.
„La noi (în Belarus) totul e bine. O să ne clarificăm cu acest coronavirus și o să estimăm plusurile și minusurile. Nu mă grăbesc să afirm că am făcut totul corect. Dar în toată perioada asta au fost doar circa 8 mii de decese”, a mai spus Lukașenko.
În opinia lui, în aer liber oamenii nu trebuie să poarte măști.
Aleksandr Lukașenko - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2022
Rusia
Se va uni sau nu Belarus cu Rusia – Ce spune Lukașenko
Fluxul de știri
0