Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Lovitură pentru Bruxelles: OPEC a transmis UE că nu poate înlocui petrolul rusesc

OPEC - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) a transmis Uniunii Europene că actualele şi posibilele viitoare sancţiuni împotriva Rusiei riscă să creeze unul dintre cele mai puternice şocuri ale ofertei de petrol care au existat vreodată
CHIȘINĂU, 13 apr – Sputnik. OPEC a informat UE că înlocuirea petrolului rusesc cu cel din alte surse ar fi imposibilă, semnalând totodată că ţările acestei organizaţii nu îşi vor spori extracţia de petrol.
Oficialii UE au avut la Viena discuţii cu reprezentanţi ai OPEC, în timp ce Bruxelles-ul amenință cu sancţiuni împotriva Rusiei care să cuprindă și sectorul petrolier, iar OPEC primeşte din partea ţărilor importatoare apeluri să-şi crească producţia de petrol.
„În urma actualelor şi viitoarelor sancţiuni sau a altor măsuri voluntare, am putea vedea pierderea a peste 7 milioane de barili pe zi din petrolul rusesc şi alte exporturi de combustibili”, a atenţionat secretarul general al OPEC, Mohammad Barkindo.
Luând în considerare actuala prognoză a cererii, ar fi aproape imposibil de înlocuit o pierdere de volume de o asemenea magnitudine, consideră reprezentantul OPEC.
Grupul OPEC+, ce reuneşte ţările Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi alţi zece producători, inclusiv Rusia, a convenit pe 31 martie doar asupra unei creşteri modeste a producţiei, respingând din nou apelurile pentru o sporire mai substanţială a extracţiei pentru a diminua cotaţiile petrolului.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Forţele ruse l-au eliminat pe un lider al grupului ultranaționalist Sectorul de Dreapta
Fluxul de știri
0