Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Acciza la motorină pentru agricultori va fi subvenționată

© Sputnik / Mihai CarausProtest agricultori, 18 decembrie 2020
Protest agricultori, 18 decembrie 2020 - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2022
Abonare
Agricultorii din Republica Moldova vor primi subvenții pentru motorina utilizată în 2022.
CHIȘINĂU, 13 apr - Sputnik. 30% din valoarea accizei la motorină utilizată în agricultură va fi compensată de către stat. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat în cadrul ședinței Guvernului din 13 aprilie.
Este vorba de proiectul de lege pentru modificarea articolului 37 din Legea nr. 276/2016 cu privire la principiile de subvenționare în dezvoltarea agriculturii și mediului rural, înaintat cu titlu de inițiativă legislativă de către deputatul Vladimir Bolea.
Autorul proiectului propune inserarea în articolul 37 din Legea cu privire la principiile de subvenționare în dezvoltarea agriculturii și mediului rural a unei derogări de la această lege, în baza căreia mijloacele Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural vor fi utilizate în mărimea și în modul stabilit de către Guvern, pentru compensarea parțială a accizelor la motorina utilizată de producătorii agricoli în anul 2022.
Totodată, autorul reține că legea menționată la momentul actual nu stabilește prevederi ce ține de acordarea compensațiilor, inclusiv pentru acciza la motorină. Astfel, pentru a asigura producătorii agricoli cu surse financiare necesare pentru efectuarea lucrărilor agricole de sezon, autorul propune inserarea derogărilor menționate
Amintim, Fondul de subvenționare în agricultură a fost majorat în anul curent până la 1,75 miliarde lei, comparativ cu 1,1 miliarde de lei, în 2021. Autoritățile anunță că vor accepta solicitări de rambursare a investițiilor nu doar de la producătorii agricoli, ci și de la instituții de învățământ cu profil agricol sau asociații specializate în irigații, de exemplu.
Валюта - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2022
Societate
Diferența salarială din sectorul public și cel real ar putea fi anulată: Ce se schimbă
Fluxul de știri
0