Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Ungaria oferă Moldovei autorizații suplimentare pentru transportul rutier în tranzit

Transportul benzinei - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2022
Abonare
Ungaria a decis să ofere autorizații suplimentare pentru operatorii de transport rutier în tranzit.
CHIȘINĂU, 12 apr - Sputnik. Republica Moldova a primit un contingent suplimentar de o mie de autorizații pentru efectuarea transportului în tranzit pe teritoriul Ungariei. Este vorba de autorizații pentru transportul efectuat cu unitățile de transport EURO III.
Agenția Națională Transport Auto informează că au fost purtate negocieri cu Ministerul Inovației și Tehnologiilor al Ungariei privind oferirea oportunităților de activitate în condițiile actuale impuse de criza de securitate din regiune.
Acest lot de o mie de autorizații acordate de către partea ungară sunt valabile până la 31 ianuarie 2023.
Totodată, în urma unor discuții purtate de către Ambasada Republicii Moldova în Ungaria cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe al Ungariei în ceea ce privește semnarea unui Acord de liberalizare a transportului de mărfuri cu Republica Moldova, autoritățile ungare au exprimat întreaga deschidere, la nivel politic, pentru acordarea sprijinului solicitat de Republica Moldova atât la nivel bilateral, cât și în cadrul UE.
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2022
Politică
Premierul va cere Parlamentului prelungirea stării de urgență
Fluxul de știri
0