Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un fost magistrat al Curții de Apel Chișinău este cercetat pentru îmbogățire ilicită

© Sputnik / Mihai CarausCurtea de apel Chișinău
Curtea de apel Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2022
Abonare
Un fost magistrat al Curții de Apel Chișinău este cercetat penal. Ce învinuiri i se aduc.
Procuratura Anticorupție a anunțat că pe parcursul zilei de ieri a efectuat percheziții la domiciliul și automobilul unui fost magistrat al Curții de Apel Chișinău. Acesta este vizat în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul îmbogățirii ilicite.
Potrivit datelor procuraturii, oamenii legii au descins cu percheziții la fostul magistrat vizat după obținerea acordului prealabil al Consiliului Uniunii Avocaților, luând în considerare faptul că, după încetarea raporturilor de muncă în calitate de magistrat, ultimul și-a reluat activitatea de avocat.
„Deși procurorii anticorupție la 05.04.2022 au înaintat demers în adresa Consiliului Uniunii Avocaților în vederea obținerii acordului prealabil pentru efectuarea perchezițiilor, iar dispozitivul deciziei a fost emis la 07.04.2022, numai la insistența procurorilor anticorupție dispozitivul deciziei a fost transmis procurorilor abia la 11.04.2022. Astfel, în rezultatul perchezițiilor efectuate la ex-magistratul vizat, procurorii nu au depistat și ridicat careva obiecte și documente relevante pentru cazul examinat”, se spune în comunicatul emis de PA.
În urma descinderilor, fostul magistrat a fost citat la Procuratura Anticorupție, unde urmează să fie audiat în calitate de bănuit în săvârșirea infracțiunii de îmbogățire ilicită.
În cadrul cauzei penale vizate se efectuează mai multe acțiuni de urmărire penală pentru asigurarea investigării complete, obiective și sub toate aspectele a circumstanțelor cazului sesizat.
Andrei Spînu - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2022
Economie
Spînu: „Silovîe Mașinî” nu va mai implementa proiectul de reabilitare a Termoelectrica
Fluxul de știri
0