Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

Lend-Lease-ul pentru Ucraina este un eșec al politicii SUA în Europa

© Sputnik / Sergey Mamontov / Accesați arhiva multimediaF-35
F-35 - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2022
Abonare
Lend-Lease-ul american, livrările europene de „darts” și vehicule blindate vechi de la Pactul de la Varșovia nu vor face decât să crească pierderile Ucrainei pe câmpul de luptă și să prelungească agonia regimului de la Kiev.
Încercările mizerabile ale Occidentului de a lupta cu Rusia cu mâinile altora se vor sfârși cu o înfrângere zdrobitoare a „partenerilor”, așa cum s-a întâmplat de mai multe ori în istorie.
Pe 10 aprilie, cu rachete de înaltă precizie „Kalibr” cu bazare în mare a fost distrus un echipament al diviziei de rachete antiaeriene S-300 ascuns într-un hangar de la periferia de sud a orașului Dnepropetrovsk, furnizat regimului de la Kiev de una dintre țările europene.
Potrivit Ministerului Apărării al Federației Ruse, au fost distruse patru lansatoare S-300 și până la 25 de persoane ale Forțele Armate ale Ucrainei. În plus, lansatoare S-300 au fost distruse pe aerodromul Forțelor Armate ale Ucrainei din regiunea Harkiv. Ținte prea mari.
Cu două zile mai devreme, Slovacia a anunțat transferul către forțele ucrainene a unui complex de apărare antiaeriană S-300 (varianta pentru export) de tip sovietic (patru sisteme de lansare și câteva zeci de rachete antiaeriene) către Forțele Armate ale Ucrainei. Evident, livrarea sistemului de apărare antiaeriană s-a dovedit a fi complet lipsită de sens, sistemele S-300 slovace nu au mai ajuns în zona de desfășurare pe „frontul de est”. Toate celelalte arme de la partenerii occidentali de pe teritoriul ucrainean vor fi „măcinate” într-un mod similar.
Apelul de astăzi al șefului diplomației europene, Josep Borrell, către țările UE - să furnizeze de urgență Kievului armele pe care le cere - pare inadecvat funcției sale și situației din Ucraina. Cu toate acestea, Uniunea Europeană s-a transformat de mult într-o diviziune structurală a NATO, iar Borrell a declarat anterior: „Acest război trebuie câștigat pe câmpul de luptă”. Având în vedere victoria Occidentului asupra Rusiei - cu mâinile și mult sânge al ucrainenilor.
Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Lavrov: Operațiunea specială a Rusiei este menită să pună capăt dominației SUA
Pe 6 aprilie, Senatul SUA a aprobat un proiect de lege privind furnizarea de arme și echipamente militare Ucrainei prin Lend-Lease, un fenomen fără precedent în ultimii 80 de ani. Rețineți că documentul a fost depus la Senat pe 19 ianuarie, dar a fost elaborat mult mai devreme. Un nou împrumut-închiriere pentru Ucraina este o încercare a americanilor de a acumula echipament militar pentru Forțele Armate ale Ucrainei în țările NATO din Europa de Est și apoi trimite „fluxul de fier” peste graniță pentru a prelungi operațiunea specială pe teritoriul ucrainean cu mai multe luni sau ani.

Soldații de lemn ai lui Oorfene Deuce

Apărând interesele SUA în Europa prin confruntare de forță cu Rusia „sub steag străin”, țările limitrofe sunt de fapt angajate în autodistrugere – fără nicio șansă de succes. Dacă NATO în ansamblu nu este capabilă să „arunce mănușa” în mod deschis primei puteri termonucleare a lumii, cum poate nutri iluzii de a câștiga războiul-proxy cu Federația Rusă cu mâinile unei Ucraine înapoiate din punct de vedere tehnologic? Întrebarea este retorică.
Sărăcirea Uniunii Europene pentru a-i face rău Rusiei sau a expune țările europene din NATO la o lovitură nucleară tactică este o pură nesăbuință. Indiferent de durata conflictului cu utilizarea armelor convenționale, singurul beneficiar din Occident poate fi complexul militar-industrial american (profit aici și acum). De la începutul operațiunii speciale militare rusești în Ucraina, acțiunile Lockheed Martin au crescut cu 18%, Raytheon Technologies Corporation - cu 14%, General Dynamics - cu 12,5%. Livrările de arme către Ucraina aduc venituri semnificative companiilor americane.
Cu toate acestea, într-un sens strategic, împrumutul-închiriere ucrainean este un eșec al Statelor Unite, o confirmare evidentă a naturii distructive a „exclusivității”. Lend-lease-ul este programat pentru aproximativ un an, iar problema securității SUA va rămâne pentru totdeauna. Interesul direct al Washingtonului pentru conflictele militare garantează creșterea sentimentului anti-american pe planetă și formarea accelerată a unei lumi multipolare. Niciun stat nu vrea să repete soarta Iugoslaviei, Irakului, Afganistanului, Libiei, adică să devină o altă victimă a lăcomiei Occidentului colectiv.
Pe de altă parte, complexul militar-industrial al SUA nu se interconectează cu armata ucraineană – pentru mânuirea practică a armamentului dificil de standarde NATO (tehnică blindată, avioane, complexe de apărare antiaeriană cu rază medie de acțiune) specialiștii au nevoie de mai multe luni de instruire. Regimul de la Kiev nu are acest timp. Iată de ce SUA acționează în rol de intermediari insistenți pentru transmiterea Forțelor Armate ale Ucrainei de tancuri, artilerie și aviație de producție sovietică de către țările din Europa de Est.
petrol - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2022
Internațional
UE nu se înțelege cu privire la sancționarea Rusiei pe tema petrolului și gazelor
Ucraina cere sute de avioane moderne, tancuri și obuziere autopropulsate, dar primește în schimb zeci de unități de „second-hand”. Spre exemplu, Australia a transmis 20 de transportatoare blindate „Bushmaster”. Polonia și Cipru, parcă, au decis să transmită militarilor ucraineni tancurile lor T-72M și avioane MIG-29, complexe de rachete „Buk” și „Tor”. Slovacia este gata să vândă Ucrainei sisteme de artilerie pe roți folosite Zuzana,Forțele Armate ale Ucrainei cumpărând 26 de sisteme similare anterior, nefiind clare perspectivele acestora.
Marea Britanie a promis că va ajuta Ucraina cu echipament militar și împrumuturi de 500 de milioane de dolari. Prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunțat pe 10 aprilie că Londra va dona Kievului rachete Starstreak, 300 de rachete antitanc și muniție de precizie înaltă, precum și dispozitive de vedere pe timp de noapte, veste antiglonț și căști. Și totuși, Marea Britanie și-a declarat până acum doar intențiile de a furniza arme „mult mai letale”, inclusiv obuziere autopropulsate AS-90.
Concernul german de apărare Rheinmetall este gata să aprovizioneze regimul de la Kiev, în luna iunie, cu 50 de tancuri Leopard 1 și 60 de vehicule de luptă de infanterie Marder deja uzate, dacă guvernul german va aproba. O sută de instalații de artilerie autopropulsate PzH-2000 Kiev va putea primi nu mai devreme de a doua jumătate a anului 2024.
Marea Britanie promite să transfere vechile rachete antinavă Harpoon fără „harponeri”, adică fără specialiști, nave și radare, de care sunt „legate” complexele. Partida americană de drone kamikaze Switchblade în număr de 110 unități pe „frontul de est” nu va conta mult. Reînarmarea Ucrainei în ansamblu seamănă cu o farsă gigantică.
„Partenerii” se străduiesc din greu, dar „antichitățile” și unele „jucării” scumpe nu măresc puterea de luptă a Forțelor Armate ale Ucrainei, ci doar măresc numărul de soldați ucraineni uciși. Atacurile aeriene ale trupelor ruse împiedică armele occidentale și „sovietice” să ajungă la destinație în Ucraina. În timpul operațiunii speciale, Forțele Armate Ruse au distrus peste 2050 de tancuri și vehicule blindate ucrainene.
Regimul marionetă de la Kiev este nevoit să lupte până la ultimul ucrainean. Rezistența în luptă a unităților Forțelor Armate ale Ucrainei nu interesează pe nimeni, sarcina principală a „atacatorilor sinucigași” este de a obosi armata rusă și, prin urmare, de a slăbi Federația Rusă. Occidentul are nevoie de o lungă distrugere reciprocă a ucrainenilor și rușilor. Pentru aceasta, s-au investit miliarde de dolari în „Maidanizarea” și nazificarea Ucrainei, care este „mai presus de toate”. „Soldații de lemn” ai Forțelor Armate ale Ucrainei, formați după legâmintele lui Oorfene Deuce, se hrănesc cu „pulberea magică” a ideologiei naziste și nu gândesc pe câmpul de luptă. Sub îndrumarea curatorilor occidentali, ei folosesc cu supunere tactica Statului Islamic și suferă în mod natural înfrângerea - această realitate nu poate fi ascunsă nici măcar de „povestitorii” ucraineni cu funcții publice, cum ar fi un consilierul prezidențial, locotenent-colonelul Aleksei Arestovici.
Пресс-конференция президента Украины В. Зеленского - Sputnik Moldova, 1920, 10.04.2022
Internațional
Lider UE a cerut lui Zelenski să dovedească neimplicarea Kievului în masacrul din Bucea
Ucraina este forțată să „câștige războiul”, pentru care Statele Unite și NATO nu sunt pregătite din punct de vedere tehnologic. Livrările occidentale de arme învechite și împrumutul-închiriere american nu promit nici superioritate în luptă, nici un „al doilea front” (la care visează Kievul) și garantează înfrângerea Forțelor Armate ale Ucrainei în Donbass și nu numai. Americanii știau încă din decembrie 2020: „Putin câștigă războiul hibrid al Rusiei împotriva Americii”. Desigur, istoria Ucrainei este o particularitate.
Vicepreședintele Consiliului Federației Ruse, Konstantin Kosacev, a declarat astăzi că regimul de la Kiev are o credință naivă în construirea de către Occidentul colectiv a unei „democrații prospere” ucrainene, care să îi facă în ciudă rușilor. Pacea și stabilitatea în Ucraina sunt imposibile în condițiile controlului extern antirusesc și al derusificării forțate, fără a ține cont de interesele naționale ale Rusiei.
Opinia autorului ar putea să nu coincidă neapărat cu poziția redacției Sputnik.
Fluxul de știri
0