Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Neonaziştii ucraineni au capturat două nave străine în portul Mariupol

© Russian Federal Security Service / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Miliţia din Republica Populară Doneţk a raportat capturarea de către naționaliștii Batalionului Azov a două nave străine în portul Mariupol, în dimineață de duminică.
CHIȘINĂU, 11 apr – Sputnik.Naționaliștii ucraineni au capturat două nave străine în Mariupol și au ţinut ostatice echipajele, potrivit miliției din Republica Populară Doneţk.
„În portul maritim al orașului Mariupol, departamentele retrase ale unităților naționaliste ucrainene au capturat două nave străine, Ţarevna și Lady Augusta, menținând ostatice echipajele. Naționaliștii Batalionului Azov au tras de pe poduri cu mortiere de calibrul de 120 mm, cu diverse tipuri de lansatoare și arme ușoare”, a declarat ministerul într-un comunicat prin Telegram.
În momentul de față, soarta celor două echipaje nu este cunoscută.
Mariupol, cu o populație de aproximativ 450.000 de locuitori, este al doilea oraș ca mărime din regiune după Doneţk.
În luna iunie 2014, forțele de securitate ucrainene au reluat pozițiile, iar periferia sa estică a devenit una dintre cele mai fierbinți zone în conflictul din Ucraina.
Bucea, Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 10.04.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Moldova a oferit un nou lot de ajutor umanitar Ucrainei
În martie, Alexander Semionov, vicecomandant al batalionului Vostok al DPR, a declarat că forțele de securitate ale Doneţk au înconjurat orașul „începând să curețe unele dintre raioanele sale"”.
Armata rusă, cu sprijinul forțelor DPR, își continuă acțiunea. Ea se opune regimentului naționalist „Azov”, împotriva acestor militanți fiind deschisă o procedură penală în Rusia.
Rusia a lansat operațiunea specială în Ucraina pe 24 februarie. Vladimir Putin i-a definit scopul ca fiind „protecția persoanelor care au fost supuse violenței și genocidului [comise] de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
Fluxul de știri
0